Lehtiväite: Berlusconin tulevan ”bunga bunga” -oikeudenkäynnin 34-vuotias tähtitodistaja kuoli yllättäen – myrkytettiin radioaktiivisella aineella

Julkaistu:

Radioaktiiviseen myrkytykseen kuolleen piti todistaa Italian entistä pääministeriä vastaan oikeudessa.
Italian entistä pääministeriä Silvio Berlusconia vastaan esitetyistä syytteistä johtuvaan oikeudenkäyntiin liittyvä tärkeä todistaja on myrkytetty. Näin kertoo The Times.

Berlusconia syytettiin vallan väärinkäytöstä ja seksin ostamisesta alaikäiseltä tanssijalta niin sanotuissa bunga bunga-juhlissa.

The Timesin mukaan Marokossa syntynyt 34-vuotias Iman Fadil on kuollut sairaalassa radioaktiivisen myrkytykseen. Hänen oli määrä todistaa Berlusconia vastaan lahjussyytteitä koskevassa oikeudenkäynnissä. Poliisi tutkii kuolemaa murhana.


Ennen kuolemaansa Fadil oli Timesin mukaan kertonut veljelleen ja asianajalleen, että hän uskoi tulleensa myrkytetyksi. Uutistoimisto ANSA kertoo, että toksikologiset testit kertovat, että Fadil olisi kuollut radioaktiivisten aineiden sekoitukseen.
Fadilin piti antaa todistuksensa tapauksessa, joiden taustalla oli väite siitä, Berlusconi olisi ostanut seksiä alaikäiseltä tanssijalta Karima El-Mahrougilta niin sanotuissa bunga bunga -juhlissa. Berlusconi on kiistänyt syytteet.


Kohutut bunga bunga -bileet

Kahdesti naimisissa ollut Berlusconi viihtyi myöhemmin showtanssijana tunnetuksi tulleen Francesca Pascalen seurassa. Hieman ennen seurustelusuhteen alkua Berlusconia kuitenkin syytettiin vallan väärinkäytöstä ja seksin ostamisesta alaikäiseltä tanssijalta Karima El-Mahrougilta niin sanotuissa ”bunga bunga” -juhlissa.

Tapahtumien aikaan El-Mahroug oli 17-vuotias ja hänen taiteilijanimensä oli Ruby. El-Mahroug kertoi saaneensa silloiselta pääministeriltä tuhansia euroja sisältäneitä kirjekuoria.

Berlusconi tuomittiin kesäkuussa 2013 seitsemäksi vuodeksi vankeuteen ja elinikäiseen kieltoon toimia julkisissa viroissa. Heinäkuussa 2014 valitustuomioistuin kuitenkin kumosi tuomion.

Berlusconi ex-vaimo Veronica Lario haki avioeroa vuonna 2009 ja syytti jo tuolloin Berlusconia suhteista alaikäisiin naisiin sen jälkeen, kun Berlusconi oli kuvattu antamassa timanttikaulakorua 18-vuotiaalle mallille.