Ulkoministeriö: Uuden-Seelannin terrori-iskussa ei tiettävästi suomalaisuhreja

rac

Julkaistu:

Uuden-Seelannin isku
Christchurchin joukkoampumisissa ei tiettävästi ole suomalaisuhreja, ulkoministeriöstä sanottiin STT:lle perjantai-iltana.
Ainakin 49 ihmistä kuoli perjantaina Uuden-Seelannin Christchurchissa kahteen moskeijaan tehdyssä terrori-iskussa. Haavoittuneita on kerrottu olevan 48.

28-vuotiaalle miehelle on luettu syytteet murhasta.

Ulkoministeriö kehottaa alueella matkustavia seuraamaan Suomen Australian suurlähetystöä Facebookissa ja Twitterissä. Koska Suomella ei ole lähetystöä Uudessa-Seelannissa, Canberran lähetystö antaa ajantasaisia neuvoja sosiaalisissa medioissa.

Hätäkonsuliapua Uudessa-Seelannissa mahdollisesti tarvitsevia Suomen kansalaisia kehotetaan soittamaan ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9 1605 5555.

Ulkoministeriöön on tullut jonkin verran omaiskyselyjä joukkoampumisiin liittyen. 247 ihmistä on tehnyt matkustusilmoituksen Uuteen-Seelantiin, ja 20:ssä ilmoituksessa on mainittu Christchurch.

Ainakin 49 ihmistä kuoli perjantaina joukkoampumisissa kahdessa moskeijassa Christchurchissa Uudessa-Seelannissa. Haavoittuneita on kymmeniä.