Pääministeri: ”Tämä on yksi Uuden-Seelannin synkimmistä päivistä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pääministeri: ”Tämä on yksi Uuden-Seelannin synkimmistä päivistä”

Julkaistu: 15.3.2019 7:43, Päivitetty 15.3.2019 12:24

Uudessa-Seelannissa useita ihmisiä on kuollut vakavassa ampumisessa Christchurchin alueella maan Eteläsaarella, vahvistaa maan poliisi.

  • Maastopukuun pukeutunut mies on ampunut ihmisiä moskeijassa iltapäivärukousten aikaan Christchurchin kaupungissa Uudessa-Seelannissa, uutistoimisto Reuters kertoo.

  • Poliisin mukaan useita ihmisiä on kuollut.

  • Myös toisessa moskeijassa samassa kaupungissa on ammuttu.

  • Poliisi on ottanut kiinni neljä epäiltyä, kolme miestä ja yhden naisen.

Kuolonuhreja on poliisin tietojen mukaan kahdessa moskeijassa. Kolme miestä ja yksi nainen on pidätetty tapaukseen liittyen. Poliisi epäilee, että syyllisiä on useita.

Poliisi ilmoitti aiemmin, että kaikki kaupungin koulut on suljettu tapauksen vuoksi, mutta määräys kumottiin hieman myöhemmin. Useita kaupunkiin johtavia teitä on suljettu, ja myös moskeijoita on kehotettu sulkemaan ovensa.

– Kenenkään tässä maassa ei pidä mennä moskeijaan missään oloissa, sanoi poliisikomisario Mike Bush BBC:n mukaan.

Poliisin mukaan on yhä mahdollista, että vapaalla jalalla on yksi tai useampia ampujia tai muita epäiltyjä, jotka liittyvät tapaukseen.

– Me emme oleta, että tämä rajoittuu Christchurchiin. Meillä ei ole todisteita muusta, mutta tässä vaiheessa ei pidä tehdä oletuksia, Bush sanoi.

Pääministeri Jacinda Ardern kuvasi tekoa ”ennennäkemättömäksi väkivallaksi”, jolle ei ole maassa sijaa.

– En voi antaa tässä vaiheessa vahvistusta kuolonuhreista ja loukkaantuneista, mutta on selvää, että tämä on yksi Uuden-Seelannin synkimmistä päivistä, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Joukkoampumiset ovat Uudessa-Seelannissa harvinaisia. Vuonna 1990 13 ihmistä kuoli joukkoampumisessa pienessä Aramoanan kunnassa maan Eteläsaarella. Maan aselakeja kiristettiin tragedian jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?