Israel pommitti Gazaa – armeijan mukaan Tel Aviviin ammuttiin kaksi rakettia

Julkaistu:

Jännitteet Israelin ja palestiinalaisten välillä kiristyivät jälleen, kun Israelin armeija kertoi perjantaina pommittaneensa Gazaa vastauksena Tel Avivia kohti aiemmin suunnattuun raketti-iskuun.
Israelin armeijan mukaan kaksi rakettia ammuttiin Gazasta kohti Tel Avivia torstai-iltana. Yksikään taho ei ilmoittautunut heti iskun tekijäksi, ja Hamas sekä kaksi pienempää Gazan kaistaleen ryhmittymää kiistivät osuutensa.

Vaikka raketti-iskut Gazasta eivät ole harvinaisia, kyseessä oli ensimmäinen kerta yli neljään vuoteen kun isku suunnattiin Tel Avivin kaupunkiin, uutisoi Washington Post.

Lehden mukaan kaupungin hälytyssireenit soivat ja asukkaat kertoivat kuulleensa räjähdyksiä, mutta haavoittuneista tai vahingoista ei tullut tietoa. Silminnäkijöiden mukaan Israelin ohjuspuolustusjärjestelmä ”Rautakupolista” ammuttiin taivaalle, mutta armeijan mukaan se ei ampunut alas yhtään rakettia.

Tel Avivin pormestari arveli israelilaiselle televisiokanavalle, että toinen raketti ilmeisesti putosi mereen.

Israelin ilmaisku osui neljään Hamasin rakennukseen Gazassa, Reuters kertoi. Rakennukset oli evakuoitu varotoimenpiteenä.