Italian poliisi höynäytti taidevarkaita yksinkertaisella kikalla – rosvot eivät edes tajunneet joutuneensa jekutetuiksi

Julkaistu:

Italia
3 miljoonan euron taidemaalaus jäi paikoilleen kirkkoon, mutta eivät varkaat sitä itse tienneet.
Taidevarkaille jäi käteen väärennös Pohjois-Italiassa sijaitsevassa pienessä Castelnuovo Magran kaupungissa, kun poliisi olikin yllättäen askeleen edellä ryöväreitä, kertoo CNN.

Ryövärit luulivat napanneensa hieman yli kolmen miljoonan euron arvoisen, 1600-luvulta peräisin olevan Jeesuksen ristiinnaulitsemista esittävän maalauksen, joka on tiettävästi flaamilaistaiteilija Pieter Brueghel nuoremman käsialaa.

Poliisi oli CNN:n lainaamien italialaismedioiden mukaan saanut tietää varkaiden suunnitelmista kuukautta aikaisemmin ja ehtinyt järjestää ansan.

Poliisi järjesti asian niin, että todellinen taideteos vietiin piiloon ja sen tilalle, suojalasin alle asetettiin väärennös. Samalla poliisi asensi Santa Maria Maddalenan kirkkoon useita valvontakameroita.

Keskiviikkona koitti varkaiden h-hetki. Nämä menivät kirkkoon, rikkoivat taideteoksen suojalasin vasaralla ja veivät väärennöksen mennessään autolla – vaikka eiväthän he sitä voineet tietää, että kyse oli jekutuksesta.

Poliisi tiedotti vasta hieman varkauden jälkeen, että varastettu maalaus ei ole oikea.

Varkaita ei ole vielä saatu kiinni, mutta kaupungin pormestarin tiedottaja Elisabetta Sacconin mukaan poliisi ”on heidän kintereillään”.

Sacconi lisää, että krusifiksia esittävä maalaus on erittäin tärkeä pienelle Castelnuovon kaupungille ja tuo kaupunkiin myös turisteja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt