Pommisykloni jysähti Yhdysvaltojen keskilänteen – mylläsi autotiet, sulki lentokentän kiitoradat, useat ilman sähköä

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Kovat tuulenpuuskat ja rankka lumipyry koettelivat keskiviikkona etenkin Coloradon osavaltiota.
Osat Kansasin ja Nebraskan osavaltioista saivat kokea torstaina hurjan lumimyrskyn, joka riepotteli myös Coloradon osavaltiota Yhdysvaltain keskilännessä keskiviikkona.

Pommisykloniksi nimetty sääilmiö on tuonut mukanaan hurrikaaniin verrattaviksi yltyneet tuulet ja rankat lumisateet koko keskilännen alueelle.

Yllä olevalla Twitterissä jaetulla videolla mies sai tallennettua puhelimelleen hetken, jossa kertoo kuusen juuri kaatuvan hänen vaimonsa auton päälle.

Autoilijat olivat ongelmissa, kouluja ja virastoja suljettiin. Coloradon osavaltiossa sijaitsevalla Denverin kansainvälisellä lentokentällä 1 300 lentoa peruttiin keskiviikkona, kun kiitoratoja jouduttiin sulkemaan lumimyrskyn alta.


Coloradossa ja Texasissa kymmenettuhannet ihmiset jäivät ilman sähköä ja Coloradon päätiet muuttuivat lumen vuoksi lähes mahdottomiksi ajaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reutersin mukaan myrskyä on syytetty myös yhden Coloradon osavaltion poliisin kuoleman aiheuttamisesta. Poliisi oli menossa tarkastamaan moottoritiellä tapahtunutta onnettomuutta, mutta joutui itse jäisellä tienpinnalla liukuneen auton töytäisemäksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt