Britannian alahuone äänesti Brexitin lisäajan puolesta – enemmistö torjui uuden kansanäänestyksen

Julkaistu: , Päivitetty:

Toinen kansanäänestys äänestettiin kumoon murskaluvuin.
Britannian parlamentti äänesti brexitin jatkoajan puolesta luvuin 421–202. Lisäksi alahuone hylkäsi hallituksen brexit-esitykseen tehdyt muutosehdotukset. Osa muutosehdotuksista kaatui äärimmäisen niukasti.

Lisäajan pituus ratkeaa, kun erosopimuksesta äänestetään vielä kerran ensi viikolla.

May: ”Lyhyt, tekninen lisäaika”

Parlamentti äänesti pääministeri Theresa Mayn hallituksen esityksen mukaisesti, että Britannia pyytäisi EU:lta brexitin lykkäämistä maaliskuun lopusta, mutta vasta, kun kahdesti hylätystä erosopimuksesta on äänestetty parlamentissa vielä kerran ensi viikolla.

Britannian parlamentin alahuone äänesti eilen muokatun hallituksen esityksen puolesta. Tuossa esityksessä torjuttiin sopimuksettoman brexitin mahdollisuus.

Oli siis odotettavissa, että parlamentissa äänestettäisiin jatkoajan puolesta.

May sanoi keskiviikkona, että mikäli kansanedustajat pian tukevat erosopimusta, hallitus hakisi ”lyhyttä, teknistä lisäaikaa”.

– Antakaa kun teen selväksi, sellainen lyhyt, tekninen lisäaika olisi todennäköisesti tarjolla vain, jos meillä olisi sopimus, May sanoi.

May on pitänyt vanhasta sopimuksesta jääräpäisesti kiinni.

Enemmistö: Ei toista kansanäänestystä

Parlamentissa äänestettiin myös toisesta kansanäänestyksestä.

Sen on nähty olevan mahdollinen tapa peruuttaa brexit kokonaan, kunhan kansa äänestäisi toisissa vaaleissa brexitiä vastaan.

Toisen kansanäänestyksen mahdollisuus kumottiin parlamentissa kuitenkin 334 äänellä. Puolesta äänesti vain 85 kansanedustajaa.

Päivitetty 14.3.2019 klo 20.40. Lisätty tieto siitä, että jatkoajan pituudesta äänestetään ensi viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt