Kuva: Tämä asu oli lentoyhtiölle liikaa – Emily, 21, uhattiin poistaa lomalennolta

Julkaistu:

Lentoyhtiö Thomas Cook pyysi nuorelta brittinaiselta anteeksi sen jälkeen, kun hän oli avautunut kokemuksestaan Twitterissä.
Lentoyhtiö Thomas Cook on pyytänyt anteeksi nuorelta brittinaiselta, joka uhattiin poistaa lennolta vaatetuksensa johdosta, kertoo BBC. Britannian Birminghamista Kanariansaarten Teneriffalle matkalla olleen Emily O’Connorin, 21, kokemus tuli maailman tietoisuuteen tiistaina, kun hän julkaisi asiasta päivityksen Twitterissä.

– Olen lentämässä Birminghamista Teneriffalle. Thomas Cook kertoi minulle aikovansa poistaa minut lennolta, jos en ”peitä itseäni”, koska ”herätän pahennusta” ja näytän ”sopimattomalta”. Neljä henkilökunnan jäsentä oli ottamassa matkatavaroitani saadakseen minut ulos koneesta, O’Connor twiittasi.
Naisen päivitys lähti leviämään verkossa nopeasti, ja hän sai paljon tukea kommenttien muodossa. O’Connor kertoi tilanteesta tarkemmin kotikaupunkinsa paikallislehdelle Birmingham Mailille.

Kirjanpitäjäharjoittelijana työskentelevä O’Connor oli pukeutunut lyhyeen, mustaan ja avonaiseen toppiin suunnatessaan neljän päivän lomalle Teneriffalle 2. maaliskuuta. Jalassaan hänellä oli korkeavyötäröiset, oranssit ja väljät housut.

Naisen mukaan hän sai kulkea asussaan rauhassa turvatarkastuksen ja passintarkastuksen läpi. Ongelmat alkoivat lentokoneessa hetkeä ennen sen lähtöä.

– Matkustamohenkilökunta käski minua peittämään itseni. Istuin koneessa, ja purseri sekä neljä muuta sanoivat minulle, että minut poistetaan lennolta, ellen pue ylleni takkia. Meidät istutettiin erilleen. En ole koskaan tuntenut itseäni niin haavoittuvaksi ja nöyryytetyksi, se oli kamalaa, O’Connor kertoi lehdelle.

Hän kertoi pyytäneensä muiden matkustajien nähden ja kovaan ääneen asiaa käsitellyttä henkilökuntaa näyttämään säännöt, joissa lyhyt toppi oli määritelty lennolle sopimattomaksi vaatteeksi. Nainen sanoi myös kysyneensä muilta matkustajilta näiden mielipidettä asiasta, mutta kukaan heistä ei sanonut mitään.

– Parin rivin päässä takanani istui mies, joka oli pukeutunut hihattomaan paitaan ja shortseihin, eikä hänelle sanottu mitään. Minusta tuntui, että he olivat seksistisiä ja misogyynisiä.

Lomatunnelma latistui

Kone pääsi lopulta lähtemään, kun O’Connorin mukana ollut serkku antoi naiselle takkinsa, jonka hän puki ylleen. Lomatunnelma oli kuitenkin latistunut, eikä O’Connor omien sanojensa mukaan kyennyt juuri miettimään muuta Teneriffalla ollessaan.

Paluumatkalla ongelmia ei ollut, vaikka O’Connor oli pukeutunut tuolloin tismalleen samoihin vaatteisiin kuin lomalle lähtiessään. Kokemuksen tuomat nöyryytyksen ja häpäistyksi tulemisen tunteet kuitenkin johtivat siihen, että nainen päätyi kertomaan asiasta Twitterissä viikkoa myöhemmin.

O’Connor on kuvaillut tilannetta ”elämänsä pahimmaksi kokemukseksi”. Hän vaati myös anteeksipyyntöä lentoyhtiöltä, joka ei ollut vastannut hänen palautteeseensa.

Twitter-myrskyn myötä Thomas Cook julkaisi lausunnon asiasta.

– Olemme pahoillamme siitä, että pahoitimme neiti O’Connorin mielen. On selvää, että olisimme voineet hoitaa tilanteen paremmin. Kuten suurimmalla osalla lentoyhtiöistä, meillä on pukeutumissäännöt. Ne koskevat kaikenikäisiä naisia ja miehiä ilman erottelua. Miehistömme on vaikean tehtävän edessä soveltaessaan sääntöjä, eivätkä he aina onnistu siinä, Thomas Cookin tiedottaja kertoi.

Birmingham Mail sai käsiinsä myös yhtiön pukeutumissäännöt, jotka löytyvät lentokoneessa jaettavasta lehdestä.

– Sopimattomaan asuun pukeutuneet matkustajat (mukaan lukien loukkaaviin kuviin ja teksteihin), eivät voi matkustaa, ellei vaatteiden vaihto ole mahdollinen. Lentokoneessa on aina pidettävä kenkiä, ohjeistuksessa lukee lehden mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt