Tusk lupasi puoltaa pitkää lisäaikaa brexitille, jos Britannia ”miettii uusiksi” strategiansa

Julkaistu:

Brittiparlamentin odotetaan äänestävän torstai-iltana siitä, haetaanko brexit-prosessille lisäaikaa. Keskiviikkona parlamentti hylkäsi sopimuksettoman brexitin, ja tiistaina Mayn neuvotteleman erosopimuksen.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi torstaina Reutersin mukaan, että hän pyytää EU-maiden johtajilta pitkää lisäaikaa Britannian EU-eroprosessille, mikäli maa miettii uusiksi brexit-strategiansa.

– Tulen vetoamaan jäsenmaihin, jotta ne olisivat avoimia pitkälle lisäajalle, jos Britannia pitää sitä tarpeellisena brexit-strategian uudelleen miettimiseen sekä konsensuksen rakentamiseen sen ympärille, Tusk twiittasi.


EU-maiden johtajat keskustelevat brexitistä maaliskuun 21.–22. päivinä järjestettävässä tapaamisessa. Brittiparlamentti äänesti tiistaina jo toisen kerran kumoon pääministeri Theresa Mayn EU:n kanssa neuvotteleman brexit-sopimuksen, ja keskiviikkona se äänesti sopimuksetonta brexitiä vastaan.

Torstaina parlamentin on määrä äänestää siitä, haetaanko brexitille lisäaikaa. Tällä hetkellä Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta, oli sillä erosopimusta tai ei.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt