Kanoja epäillään kanalaan tunkeutuneen ketun tappamisesta Ranskassa – ”Sillä oli kaulassaan nokkien jättämiä iskujen jälkiä”

Julkaistu:

Ketun uskotaan livahtaneen kanalaan automaattiovista, jotka sulkeutuvat auringon laskiessa.
Kanojen epäillään surmanneen joukolla ketun ranskalaisella koulutustilalla. Bretagnen alueella viime viikolla sattuneesta epätavallisesta tapauksesta uutisoivat muun muassa paikallinen Ouest-France-lehti sekä AFP ja BBC.

Kettu löytyi kanalasta, jossa elävät 3 000 kanaa viettävät suurimman osan päivästään ulkoillen. Ketun uskotaan livahtaneen sisälle automaattiovista, jotka sulkeutuvat auringon laskiessa.

Tilan opiskelijat löysivät ruumiin tarkastaessaan kanaloita seuraavana aamuna.

– Sieltä nurkasta löysimme tämä kuolleen ketun. Kyse on laumavaistosta, ja ne hyökkäsivät sen kimppuun nokkimalla, maatilan johtaja Pascal Daniel kertoi AFP:lle.

– Sillä oli kaulassaan nokkien jättämiä iskujen jälkiä, hän jatkoi.

Kyseessä nuori ja kokematon kettu

Paikallislehdelle Daniel arvioi, että kettu oli kuollessaan noin 5–6 kuukauden ikäinen poikanen. Hänen mukaansa eläin ei vaikuttanut kärsineen kapista tai olleen muutenkaan sairas.

– Kanoilla on tapana ilmaantua paikalle isolla joukolla. Kettu on saattanut yllättyä ja mennä paniikkiin niiden suuren määrän edessä. Ne voivat olla melko sinnikkäitä toimiessaan yhtenä joukkona, Daniel sanoi.

Danielin lisäksi tapaus yllätti myös bretagnelaisen luonnontieteilijän, jonka nimi ei käy ilmi Ouest-Francen artikkelista. Luonnontieteilijän mukaan kyse voi olla paitsi ryhmän vaikutuksesta, myös nuoren ketun kokemattomuudesta.

– Se saattoi olla jo valmiiksi heikko tai loukkaantunut. Tiedämme, että kanat käyvät helposti heikentyneiden eläinten päälle, luonnontieteilijä sanoi.

Danielin mukaan kettuja liikkuu tilan alueella säännöllisesti. Reilu vuosi sitten yhteen tilan kanaloista sujahti kettu, ja miehen mukaan tilanne päättyi tuolloin kanojen kannalta huomattavasti surullisemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt