F-Secure: Äärioikeisto on pyrkinyt voimistamaan brexitin kannatusta Twitterissä

Julkaistu:

F-Secure ei halunnut nimetä mitään tiettyä ryhmittymää, mutta sanoi löytäneensä brexitin kannattajien joukosta useita tilejä, jotka kuuluivat selkeästi amerikkalaisille, äärioikeistoa lähellä oleville henkilöille.
Äärioikeistoaktivistit Britannian ulkopuolella ovat pyrkineet voimistamaan brexitiä kannattavia mielipiteitä Twitterissä, kertoo suomalainen F-Secure -tietoturvayritys. Yritys kävi läpi yli 24 miljoonaa viestiä.

– Tutkimuksemme osoittaa ainakin sen, että äärioikeistolla on menossa maailmanlaajuinen kampanja, jossa se yrittää voimistaa brexitiä kannattavia mielipiteitä, sanoo yhtiön tutkija Andy Patel.

F-Secure ei halunnut nimetä mitään tiettyä ryhmittymää, mutta sanoi löytäneensä brexitin kannattajien joukosta useita tilejä, jotka kuuluivat selkeästi amerikkalaisille, äärioikeistoa lähellä oleville henkilöille. EU-jäsenyyden kannattajien joukosta vastaavia tilejä ei löydetty.

Patelin mukaan brexitiä kannattavien kahden vaikutusvaltaisen henkilön twiitit keräsivät suhteettoman paljon uudelleentwiittauksia. Lisäksi brexitin kannattajat tukeutuivat yleensä vain kouralliseen uutislähteitä, jotka eivät olleet arvovaltaisia.

Sosiaalisen median käyttö vaalivaikuttamisessa nousi esiin sen jälkeen, kun Venäjän kerrottiin käyttäneen Twitteriä ja Facebookia Yhdysvaltain presidentinvaalien manipuloimiseen Donald Trumpin hyväksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt