Tällaisista poteroista suomalainen Sanna pakeni: ensimmäiset kuvat Isisin viimeisestä linnakkeesta julki

rac

Julkaistu:

Kymmenien Isis-taistelijoiden kerrotaan saaneen surmansa kurdien hyökkäyksessä Baghuziin.
Äärijärjestö Isisin vastainen operaatio Syyrian Baghuzissa on valtausta suorittavien kurdijoukkojen mukaan ”käytännössä ohi”.

Kurdien SDF-joukkojen mukaan tarvitaan vielä vähän aikaa, että maaoperaatio saadaan lopulliseen päätökseen. Isisin viimeiset taistelijat tekevät vielä vastarintaa rajusti moukaroidussa pikkukaupungissa lähellä Irakin rajaa. 38 Isis-taistelijan on kerrottu saaneen surmansa vuorokauden aikana, SDF-joukkojen tappiot ovat tiistain ilmoituksen mukaan kolme kaatunutta ja kymmenkunta loukkaantunutta.


Baghuzista on myös julkaistu uusia kuvia, jotka kertovat, millaisissa olosuhteissa Isisin viimeiseksi linnakkeeksi kutsutussa paikassa on viime viikot eletty.


Kuvien perusteella Baghuzin siviilit ovat asuneet maahan kaivetuissa poteroissa, joista osa on peitetty telttakankaalla. Poterot ovat tarjonneet suojaa kurdijoukkoja tukevan Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskuilta.

Paikalla oleva kurditoimittaja Mutlu Civiroglu on julkaissut poteroista myös lyhyen videon Twitterissä.
Yksi Baghuzin poteroleiristä paenneista oli kansainvälisen median viime viikolla Baghuzin ulkopuolella tapaama suomalainen Sanna neljän lapsensa kanssa. Myös hän kuvaili pommituksia joiden keskelle osa siviileistäkin joutui.

– Olimme lähes palaa telttaan. Telttamme paloi lähes kolme päivää sitten, kaikki paloi. Tässä on kaikki mitä meillä on jäljellä, nainen kertoi CNN:n haastattelussa.

Kurdijoukkojen kerrotaan tuhonneen alueella kaksi Isisin ammusvarastoa ja yhden komentokeskuksen. SDF-taistelijat saivat surmansa Isisin sinkoiskuissa.


Äärijärjestöllä on vielä hallussaan pieniä pesäkkeitä muuallakin Syyriassa, mutta Baghuzia on pidetty niistä merkittävimpänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt