Trump twiittasi lento­koneiden turvallisuudesta: ”Aivan liian monimutkaisia, jotta niillä voisi lentää”

Julkaistu:

Presidentti Donald Trumpin mukaan joskus olisi hyvä pitäytyä vanhassa ja yksinkertaisessa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi Twitterissä lentokoneiden kehitystä.

– Lentokoneista on tulossa aivan liian monimutkaisia, jotta niillä voisi lentää. Lentäjiä ei enää tarvita vaan pikemminkin tietokonetutkijoista MIT:stä (teknillinen korkeakoulu Massachutes Institute of Technology). Näen sitä koko ajan monissa tuotteissa.
Trumpin mukaan aina pyritään kurkottamaan kauemmas, vaikka usein vanha ja yksinkertainen tapa on parempi.

– Tarvitaan sekunnin murto-osan päätöksiä ja monimutkaisuus luo vaaran. Kaikki tämä suurin kustannuksin mutta vähin hyödyin. En tiedä teistä, mutta ainakaan minä en halua Albert Einsteinia lentäjäkseni. Haluan upeita lentämisen ammattilaisia, jotka saavat helposti ja nopeasti ottaa koneen haltuunsa.
Trump ei suoraan sanonut, mihin kommenteillaan viittasi. Twiitit tulivat kuitenkin pian sen jälkeen, kun muun muassa Britannia oli kieltänyt Boeing 737 MAX 8 -koneiden lentämisen ilmatilassaan ja Norwegian ilmoitti, että lennot koneilla oli toistaiseksi peruttu.

Boeing on suuri Yhdysvaltalainen pörssiyhtiö, joka tekee siviilikoneiden lisäksi myös sotilaskoneita.

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoi Ilta-Sanomille, että Suomi päättää asiasta vielä tänään.

– ­Asiasta tehdään tänä iltana Eurooppa-tasoinen ratkaisu, puoleen tai toiseen.

Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät toistaiseksi ole tehneet päätöstä kieltää Boeing 737 MAX -koneilla lentäminen. Viranomaiset sanovat tutkivansa Ethiopian Airlinesin turman syytä ennen päätöstän tekemistä.

Ethiopian Airlinesin Keniaan matkalla ollut Boeing 737 MAX 8 -kone syöksyi maahan hieman lähdön jälkeen toissa päivänä. Kaikki koneessa olleet yli 150 ihmistä saivat surmansa.

Kyse oli jo toisesta kerrasta alle puolessa vuodessa, kun Boeingin uutta mallia oleva kone oli onnettomuudessa. 29. lokakuuta 2018 Lion Airin lento Jakartalta Pangkal Pinangiin syöksyi mereen 12 minuuttia lähdön jälkeen. Kaikki koneessa olleet 189 ihmistä kuolivat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt