Lentokonevalmistaja Boeing aikoo tehdä ohjelmistopäivityksen 737 MAX -laivueeseen tulevien viikkojen aikana

rac

Julkaistu:

Ilmailu
Mallin kaksi konetta on syöksynyt maahan puolen vuoden sisällä.
Lentokonevalmistaja Boeing vahvistaa, että se aikoo tehdä pian ohjelmistopäivityksen uuden 737 MAX 8 -mallin koneisiin. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Boeing ei sanonut, liittyykö päivitys sunnuntaina tapahtuneeseen Ethiopian Airlinesin lentoturmaan. Tiedotteessa kuitenkin välitettiin yhtiön surunvalittelut 157 kuolonuhrin omaisille.

Yhtiö ilmoitti Lion Airin lokakuun onnettomuuden jälkeen, että ”se on kehittänyt jo kuukausien ajan lennonohjausjärjestelmän ohjelmistopäivitystä, jonka tarkoituksena on tehdä jo ennestään turvallisesta koneesta vieläkin turvallisempi”.

Tiedotteen mukaan päivitys tehdään 737 MAX -laivueeseen tulevien viikkojen aikana. Useat lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet lennot 737 MAX -koneilla, ja Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset ovat vaatineet Boeingilta parannuksia niihin.
Boeingin toimitusjohtaja on kertonut työntekijöille, että hän uskoo mallin turvallisuuteen vakavista onnettomuuksista huolimatta.

– Luotamme 737 MAX:n turvallisuuteen sekä sen suunnitelleiden ja rakentaneiden miesten ja naisten työhön, toimitusjohtaja Dennis Muilenburg kertoi työntekijöille sähköpostissaan.

– Saatuaan sertifioinnin ja aloitettuaan liikennöinnin MAX-perhe on vienyt läpi satojatuhansia lentoja turvallisesti.

Muilenburgin mukaan sunnuntain onnettomuus oli ”erityisen haastava”, koska se tapahtui vain kuukausia Lion Airin turman jälkeen.