Boeingin toimitusjohtaja sanoo luottavansa 737 MAX -lentokonemallin turvallisuuteen turmista huolimatta

rac

Julkaistu:

Ilmailu
Dennis Muilenburg huomauttaa, että MAX-perhe on vienyt satojatuhansia lentoja läpi turvallisesti.
Lentokonevalmistaja Boeingin toimitusjohtaja on kertonut työntekijöille, että hän uskoo uuden 737 MAX 8 -mallin turvallisuuteen kahdesta vakavasta onnettomuudesta huolimatta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaikki 157 kyydissä ollutta ihmistä kuolivat, kun Nairobiin matkalla ollut Ethiopian Airlinesin matkustajakone syöksyi viime sunnuntaina maahan. Lokakuussa Indonesiassa tapahtuneessa Lion Airin turmassa kuoli puolestaan 189 ihmistä.

– Luotamme 737 MAX:n turvallisuuteen sekä sen suunnitelleiden ja rakentaneiden miesten ja naisten työhön, toimitusjohtaja Dennis Muilenburg kertoi työntekijöille sähköpostissaan.

– Saatuaan sertifioinnin ja aloitettuaan liikennöinnin MAX-perhe on vienyt läpi satojatuhansia lentoja turvallisesti.


Muilenburgin mukaan sunnuntain onnettomuus oli ”erityisen haastava”, koska se tapahtui vain kuukausia Lion Airin turman jälkeen.

Boeingin 737 -koneet ovat kuljettaneet lentomatkustajia jo vuosikymmenten ajan, kilpaillen Airbusin 320 -koneperhettä vastaan.

Kiina määräsi 737 MAX 8 -mallin koneet käyttökieltoon sunnuntain maahansyöksyn jälkeen. Indonesia ja Etiopia tekivät saman ilmoituksen, mutta muut lentoyhtiöt jatkoivat lentojaan Boeingin ilmoitettua koneen olevan turvallinen.

Muilenburg sanoo antavansa onnettomuustutkinnalle täyden tukensa ja tarjoavansa teknistä tukea yhdysvaltalaisille ja etiopialaisille viranomaisille.