Irlannin ulkoministeri: May matkustaa vielä tänään Strasbourgiin

Julkaistu:

Hallituslähteiden mukaan matkaa ei ole vielä lyöty lukkoon.
Britannian pääministeri Theresa May matkustaa vielä tänään Strasbourgiin, kertoo Irlannin ulkoministeri Simon Coveney.

– Ymmärtääkseni hän yrittää viimeistellä sopimuksen, jos se on mahdollista. Tarkoituksena on, että Westminsterissä voitaisiin pitää merkityksellinen äänestys huomenna, Coveney sanoi toimittajille Dublinissa.

Britannian hallituslähteet kuitenkin toppuuttelivat heti Coveneyn sanomisia. Lähteiden mukaan matkaa ei vielä ole lyöty lukkoon ja Coveney on kiiruhtanut asioiden edelle.

Britannian ja EU:n edustajat jatkoivat neuvotteluja viikonvaihteessa, mutta BBC:n mukaan neuvottelut ovat jumissa. Neuvotteluja on ollut määrä jatkaa tänään.

Guardianin mukaan useat konservatiivipuolueen kansanedustajat ovat painostaneet pääministeriä luopumaan huomisesta äänestyssuunnitelmasta, koska edessä on todennäköisesti samanlainen rökäletappio kuin tammikuussa. He ovat kehottaneet tuomaan nykyisen erosopimuksen sijaan äänestykseen konservatiiveille kelpaavan version sopimuksesta siinä toivossa, että se lisäisi EU:n paineita myönnytysten tekemiseen.

May on sanonut, että jos parlamentti ei hyväksy erosopimusta, seuraavaksi äänestetään siitä, lähteekö Britannia EU:sta ilman sopimusta. Yksi vaihtoehto on hakea lykkäystä EU-eroon.

Britannian on tarkoitus erota Euroopan unionista 29. maaliskuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt