Fox News -tähti haukkui Trumpin muurihankkeen hoidon, hyökkäsi takaisin Twitterissä – ”Sekopäinen hullu”

Julkaistu:

Trumpia aiemmin vahvasti tukenut Ann Coulter on haukkunut presidenttiä rajaturvallisuuden hoitamisesta.
Yhdysvalloissa konservatiivisen Fox News -uutiskanavan tunnetumpiin kasvoihin kuuluva Ann Coulter on haukkunut presidentti Donald Trumpia siitä, ettei tämä onnistunut saamaan rahoitusta Meksikon rajalle rakennettavalle muurilleen ilman hätätilan julistamista.

Presidentin odotetaan pyytävän ensi viikolla julkaistavassa budjetissa merkittävää lisärahoitusta muurihankkeelleen, joka ajoi maan poliittiseen umpisolmuun vuodenvaihteessa. Osa liittovaltion hallinnosta jouduttiin laittamaan viikkojen ajaksi kiinni, kun kongressi ei suostunut myöntämään Trumpille rahoja hankkeeseen.

Lopulta Trump taipui hallinnon avaamiseen ja otti käyttöön kansallisen hätätilan julistamisen, jonka avulla hän yrittää kanavoida hankkeeseen rahaa budjetin ulkopuolelta. Onnistuminen on kuitenkin vielä epäselvää, sillä toistakymmentä osavaltiota on kyseenalaistanut siirron oikeudessa.

Osaa Trumpin tukijoista muurikiistassa taipuminen ei miellyttänyt. Heihin kuuluu Trumpin varhaisimpiin ja pitkään äänekkäimpiin tukijoihin lukeutunut Coulter, joka kuitenkin arvosteli presidenttiä kovasanaisesti tammikuussa.

– Hyviä uutisia George Herbert Walker Bushille: tästä päivästä lähtien hän ei ole enää suurin nynny, joka on toiminut Yhdysvaltain presidenttinä, Coulter kirjoitti Twitter-tilillään.
Washington Postin mukaan Coulter jatkoi Trumpin mätkimistä sanomalla tämän taipuneen demokraateille ja pettäneen kampanjalupauksensa.

– Hän lupasi jotain 18 kuukauden ajan ja valehteli sitten asiasta, Coulterin kerrotaan todenneen.

Lauantaina Floridassa golfaamassa ollut presidentti vakuutti illalla omalla Twitter-tilillään, että rajaturvallisuus on paranemassa muista väitteistä huolimatta. Viestissään hän mainitsi Coulterin, kutsuen tätä ”Sekopäiseksi hulluksi Ann Coulteriksi”.

– Minä lopetan invaasion ja muuri tullaan rakentamaan, Trump kirjoitti.