Elon Musk taas ongelmissa: kannabissauhujen vetäminen voi viedä Pentagonin turvaluokituksen

Julkaistu:

Pentagon harkitsee Elon Muskin turvaluokituksen perumista, kertoo uutistoimisto Reutersin lähde.
Sähköautoyhtiö Teslan ja avaruusraketteja kehittävän SpaceX-yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on joutunut uusiin ongelmiin holtittomien tempaustensa vuoksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon harkitsee vievänsä Muskilta turvaluokituksen, jota tämä tarvitsee SpaceX-yhtiön tehdessä yhteistyötä avaruushallinto Nasan kanssa.

Taustalla on Muskin syyskuinen esiintyminen koomikko Joe Roganin ohjelmassa, jossa Musk näytti vetävän henkosia kannabissavukkeesta, joi viskiä ja heilui miekan kanssa. Tapaus herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Reutersin haastatteleman, nimettömänä pysyttelevän hallintolähteen mukaan Pentagon ryhtyi tutkimaan tapausta pian sen jälkeen. SpaceX tarjoaa Yhdysvaltain hallinnolle palvelujaan muun muassa satelliittien laukaisussa, jonka vuoksi Musk on saanut hallinnon turvaluokituksen. Sen menettäminen voisi tehdä Muskin toimimisen yhtiön johdossa vaikeaksi.

SpaceX-yhtiön Crew Dragon -avaruusalus on parhaillaan palaamassa maahan telakoiduttuaan onnistuneesti kansainväliselle ISS-avaruusasemalle viikonloppuna. Nasa on kertonut lähettävänsä kaksi astronauttia aluksella ISS:lle jos paluu sujuu hyvin.

Viime aikoina Musk on ollut otsikoissa liittyen myös Teslaan kerrottuaan yhtiön automallien dramaattisesta hinnanpudotuksesta viime viikonloppuna. Samoihin aikoihin Musk myös ilmoitti Teslan lopettavan suurimman osan myymälöistään ja siirtyvän myymään autojaan pelkästään verkossa.

Helmikuun lopussa Musk taas herätti Yhdysvaltojen arvopaperikauppaa säätelevien viranomaisten huomion jakamalla Twitter-tilillään harhaanjohtavaa tietoa Teslan myyntimääristä.