Yksi kuoli ja kaksi loukkaantui Saksassa tapahtuneissa räjähdyksissä – kuolleen puutarhurin epäillään kostaneen haudan takaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yksi kuoli ja kaksi loukkaantui Saksassa tapahtuneissa räjähdyksissä – kuolleen puutarhurin epäillään kostaneen haudan takaa

Saksan poliisi epäilee, että edesmennyt maisemapuutarhuri saattaa olla syyllinen hänen menehtymisensä jälkeen tapahtuneeseen kuolemantapaukseen.

Saksalainen maisemapuutarhuri kuoli perjantaina. Sen jälkeen hänen lähipiirissään alkoi tapahtua outoja. Kuvituskuva.­

7.3.2019 5:56

Yhdysvaltaismedia CNN uutisoi oudosta kuolemantapauksesta, joka tapahtui viime perjantaina Enkenbach-Alsenbornissa Saksassa. 64-vuotias lääkäri kuoli vastaanottonsa reilun 7 000 asukkaan pikkukaupungissa tapahtuneessa räjähdyksessä.

CNN:n mukaan lääkärin uskotaan saaneen surmansa kun hän kumartui tarkastelemaan vastaanottonsa ulkopuolelta löytämäänsä räjähdeansaa.

Erikoinen tapahtuma sai jatkoa sunnuntaina, kun kaksi ihmistä, äiti ja tytär saivat vammoja kotonaan tapahtuneessa räjähdyksessä Otterbergissa. Enkenbach-Alsenbornin ja Otterbergin välinen etäisyys on vain noin kymmenen kilometriä.

Räjähdyksen epäillään aiheutuneen peukaloitujen puiden räjähtämisestä puulämmitteisessä uunissa. Vielä keskiviikkona nuorempi uhreista oli edelleen sairaalahoidossa.

Tapahtumasarjan erikoisuutta lisää se, että epäillyksi on nimetty 59-vuotias mies, joka kuoli viime perjantaina jo ennen ensimmäistä räjähdystä. Maisemapuutarhurina toiminut 59-vuotias löytyi kuolleena kotoaan Mehlingenistä.

Paikallinen poliisi on määrittänyt eriaikaisten räjähdystapausten yhteiseksi nimittäjäksi sen, että niiden uhreilla tiedetään olleen huonot välit perjantaina kuolleen puutarhurin kanssa.

Lisäksi puutarhurin kotiin tehdyissä etsinnöissä on löydetty muun muassa ruutia ja muita tarkemmin määrittämättömiä, mutta mitä ilmeisimmin laittomia esineitä.

CNN:n mukaan poliisi on varoittanut, että räjähdysturmista epäillyn puutarhurin kanssa tekemisissä olleiden henkilöiden on syytä olla varuillaan.

– Poliisi ei voi poissulkea sitä, etteikö menehtynyt olisi ennen kuolemaansa tehnyt valmisteluja, jotka voivat olla vaaraksi ihmisten hengelle ja terveydelle, CNN kertoo viranomaisen tiedottaneen.

– Erityisesti niiden, joilla on ollut epäiltyyn ongelmallinen suhde, tulisi ottaa välittömästi yhteyttä poliisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?