Ethan rokotutti itsensä heti täytettyään 18 vuotta – kutsuttiin todistamaan kongressissa: Äiti luulee, että rokotukset aiheuttavat autismia, aivovammoja... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ethan rokotutti itsensä heti täytettyään 18 vuotta – kutsuttiin todistamaan kongressissa: Äiti luulee, että rokotukset aiheuttavat autismia, aivovammoja...

Yhdysvalloissa rokotuspäätöksellään julkkikseksi noussut teini on kutsuttu antamaan todistuksensa kongressissa.

4.3.2019 23:41

Aiheena on rokotuksilla estettävien sairaustapausten äkillinen kasvu.

Ethan Lindenbergerin vanhemmat ovat rokotevastaisia, mutta poika rokotutti itsensä heti täytettyään 18 vuotta – iässä, jossa hän saa tehdä omat päätöksensä lääketieteellisistä hoidoista.

– Äitini ei usko, että rokotukset ovat hyödyksi terveydelle tai yhteisölle, ja luulee, että ne aiheuttavat autismia, aivovammoja ja muita komplikaatioita, Lindenberger sanoi Youtube-videossa viikonloppuna.

– Nyt minut on kutsuttu todistamaan kongressissa.

Sosiaalisen median kautta leviävät valheelliset väitteet rokotteiden vaarallisuudesta ovat lisänneet rokotusvastaisuutta niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

Asiantuntijat varoittavat tuhkarokon yleistyneen koko maailmassa. Syynä on rokottamattomuus, joka voi johtua aseellisista konflikteista, välinpitämättömyydestä tai rokotusvastaisesta ideologiasta.

Maailman terveysjärjestö WHO raportoi, että tuhkarokkotapaukset lisääntyivät yli puolella toissa vuodesta viime vuoteen. Noin 136 000 ihmistä kuoli tuhkarokon takia viime vuonna.

Yhdysvalloissa tuhkarokkoa on esiintynyt tänä vuonna kymmenessä osavaltiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?