Kuvat: Väkijoukko saatteli leveästi hymyilleen Kim Jong-unin kotimatkalle Vietnamissa – ehti tehdä harvinaisen eleen ennen junaansa nousua

Julkaistu:

Pohjois-Korean johtaja poikkesi Vietnamin vallankumousjohtaja Ho Chi Minhin hautamuistomerkille lauantaina. Perjantaina hänet kuvattiin tapailemassa säveliä vietnamilaisilla perinnesoittimilla.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un lähti lauantaina Vietnamista, jossa hänen ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huippukokous oli aiemmin päättynyt tuloksettomana. Reutersin ja AFP:n mukaan Kim nousi vihreään, panssaroituun yksityisjunaansa Kiinan rajan tuntumassa sijaitsevalla Dong Dangin rautatieasemalla.


Kiinan kautta Pohjois-Korean Pjongjangiin etenevällä matkalla on mittaa yli 4 000 kilometriä, ja sen odotetaan kestävän yli kaksi vuorokautta. Toistaiseksi ei ole varmaa, aikooko Kim poiketa matkallaan vielä tapaamaan Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä.


Leveä hymy kasvoillaan esiintynyttä Kimiä oli asemalla saattamassa vietnamilaisten sotilaiden ja viranomaisten lisäksi myös suuri väkijoukko.

– Ihailen todella johtaja Kim Jong-unia ja pidän häntä ystävällisenä ihmisenä, paikallinen asukas Nguyen Thuy Chi kertoi AFP:lle.

Ennen asemalle suuntaamistaan Kim kävi osoittamassa kunnioitustaan Vietnamin edesmenneelle vallankumousjohtajalle Ho Chi Minhille laskemalla seppeleen muistomerkille, jossa tämän ruumis on yleisön nähtävillä. Ele on harvinainen, sillä Kimin ei tiedetä koskaan aiemmin tehneen mitään vastaavaa ulkomaalaisen valtionjohtajan kohdalla.


Kimin kerrottiin kumartaneen hiljaa muistomerkillä peräti 48 sekunnin ajan. Ho Chi Minh oli Kimin isoisän Kim Il-sungin läheinen ystävä, jota tämä myös tuki Yhdysvaltoja vastaan käydyn sodan aikana.

Perjantaina Kim tapasi myös Vietnamin ylintä johtoa. Tapaamisten yhteydessä leveästi hymyillyt Kim kuvattiin muun muassa kokeilemassa perinteisiä vietnamilaisia soittimia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt