CNN: Työväenluokkatausta nousemassa Bernie Sandersin ensimmäisen kampanjapuheen teemaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Työväenluokka­tausta nousemassa Bernie Sandersin ensimmäisen kampanjapuheen teemaksi

Sandersin uskotaan pyrkivän demokraattien presidenttiehdokkaaksi aiempaa henkilökohtaisemmalla otteella.

Senaattori Bernie Sanders lähtee mukaan Yhdysvaltain demokraattien presidenttikisaan.

2.3.2019 19:10

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä senaattori Bernie Sanders on nostamassa perheensä työväenluokkataustan kärkiteemaksi tänään pidettävässä ensimmäisessä kampanjapuheessaan, käy ilmi CNN:n haltuunsa saamista kirjoitetun puheen katkelmista.

Puheessaan Sanders viittaa Puolasta Yhdysvaltoihin maahanmuuttajana saapuneeseen maalikauppiasisäänsä, jota Sanders kutsuu roolimallikseen.

Sanders aikoo korostaa puheessaan oman perhetaustansa ja presidentti Donald Trumpin taustojen erilaisuutta. Presidentin isä Fred Trump (1905–1999) oli poikansa tapaan vauras New Yorkin kiinteistöalan liikemies.

– Minulla ei ollut isää ja äitiä, jotka olisivat antaneet minulle miljoonia dollareita jotta pääsisin rakentamaan luksuspilvenpiirtäjiä, kasinoita ja yksityisiä lomakeskuksia. Mutta minullapa oli jotain arvokkaampaa: roolimallina isä, jolla oli uskomaton rohkeus matkustaa halki valtameren ilman rahaa taskussaan ja osaamatta sanaakaan englantia, Sanders sanoo kirjoitetussa puheessaan.

Demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkiessään vuoden 2016 vaalien edellä Sanders puhui henkilökohtaisesta taustastaan ja perheestään vain vähäsanaisesti, mistä häntä myös arvosteltiin.

CNN:n ja Politico-lehden mukaan Sanders näyttääkin suuntaavan henkilökohtaisemmalla otteella kohti vuoden 2020 esivaaleja, joissa demokraattipuolue valitsee ehdokkaansa myöhemmin samana vuonna järjestettäviin presidentinvaaleihin.

Vuonna 2016 Sanders hävisi puolueen ehdokkuuden Hillary Clintonille, joka vuorostaan hävisi vaalit Trumpille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?