Ruotsia kuohuttanut rikos ratkeamassa – näin 8-vuotiaan tytön epäilty raiskaaja piilotteli tavallisena perheenisänä yli 20 vuoden ajan

Julkaistu:

Ruotsi
Aftonbladet kertoo, että mies sai vuosia sitten tuomion poikansa pahoinpitelystä. DNA-näytettä ei kuitenkaan tuolloin otettu.
Ruotsissa 8-vuotiaan työn raiskauksesta epäilty 58-vuotias mies onnistui piilottelemaan viranomaisilta yli 20 vuoden ajan.

Syyskuussa 1995 tyttö oli pyöräilemässä kotiinsa Göteborgin Billdalissa, kun puskista hyökkäsi mies, joka raahasi tytön ojaan. Pahoinpideltyään ja raiskattuaan tytön tekijä pakeni paikalta.

Aftonbladet-lehden mukaan mies ”painui maan alle” tapauksen jälkeen ja eli vuosikausia tavallisen perheenisän elämää, vaikka poliisi oli saanut rikospaikalta haltuunsa tekijän DNA:ta.

Koska nyt vangittavaksi esitetyn miehen DNA:ta ei ollut rekisteröity poliisin tietokantaan, häntä ei löydetty aiemmin. Läpimurto tapahtui, kun poliisit huomasivat miehen sukulaisen DNA:n olevan lähellä rikospaikalta löydettyä DNA:ta.

Rikos olisi vanhentunut ensi vuonna, jolloin tytön täysi-ikäistymisestä tulee kuluneeksi 15 vuotta.
Pari vuotta ennen raiskausta mies oli tavannut naisen, josta tuli myöhemmin hänen toinen vaimonsa. He eivät asuneet yhdessä, mutta tapasivat toisiaan säännöllisesti.

Nainen järkyttyi kuultuaan entisen puolisonsa pidätyksensä. Hän ei kuitenkaan muista mitään erityistä ajalta, jolloin rikos tapahtui.

Pari erosi 2000-luvun puolivälissä ja sopi lasten yhteishuoltajuudesta. Pari vuotta eron jälkeen mies sai ehdollisen tuomion poikansa pahoinpitelystä, mutta poliisilla ei ollut syytä epäillä, että hän olisi syyllistynyt vieläkin pahempaan rikokseen. Siksi DNA-näytettä ei otettu.

Miehestä oli tuolloin poliisin tietokannassa ainoastaan yksi merkintä, joka oli tullut ylinopeudesta.