Lehdet: Poliisilla uusi Palme-todistaja – vuokrasi mökin ”Skandia-miehelle” heti murhan jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehdet: Poliisilla uusi Palme-todistaja – vuokrasi mökin ”Skandia-miehelle” heti murhan jälkeen

Uusi todistaja on ”Skandia-miehelle” mökin vuokrannut mies, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Palmen murhasta on kulunut tänään tasan 33 vuotta.

28.2.2019 3:57

Ruotsalaislehdet kertovat poliisin uudesta Olof Palmen murhaan liittyvästä todistajasta.

  • Yllä oleva video on Palmen murhapaikalta 33 vuotta sitten.

Todistaja on mies, joka vuokrasi hiihtomökin ”Skandia-miehenä” tunnetulle Stig Engströmille viikko Palmen murhan jälkeen. Engströmiä pidettiin aluksi silminnäkijänä, mutta myöhemmin nousivat esiin teoriat, joiden mukaan hän saattoikin olla surmaaja. Hän työskenteli mainoskonsulttina Skandia-yhtiössä murhan tapahtuessa.

– Engströmin pariskunta oli meillä yhden kerran, se oli juuri se viikko, mökin vuokrannut todistaja sanoo Filter-lehdelle Expressenin mukaan.

Palmen murhasta on tänään kulunut tasan 33 vuotta. Hänet ammuttiin 28. helmikuuta vuonna 1986 Sveavägenilla Tukholmassa, kun hän oli palaamassa elokuvista puolisonsa Lisbet Palmen kanssa.

Olof Palme murhattiin tasan 33 vuotta sitten.­

Vuosi sitten keväällä Filter julkaisi moniosaisen artikkelin, joka paljasti useita uusia yksityiskohtia niin sanotusta ”Skandia-miehestä”. Artikkelissa esitetty teoria viittaa siihen, että ensimmäisenä murhapaikalle osunut silminnäkijä Stig Engström eli ”Skandia-mies” saattoikin mahdollisesti olla surmaaja.

 Me tulemme ratkaisemaan murhan.

Expressenin mukaan uudet kuulemiset liittyvät juuri tähän tutkintalinjaan. Lehti kertoo uudesta todistajasta, joka vuokrasi Engströmille ja tämän vaimolle hiihtomökin Taalainmaalta viikko murhan jälkeen.

Mökin omistaja kertoo, että häneltä kysyttiin perusteellisia kysymyksiä mökin vuokrauksesta Engströmille. Hän myös väittää tutkijan sanoneen, että ”Stig Engström on kaikkein kiinnostavin ja todennäköinen tekijä, mitä tulee Olof Palmen murhaan”.

Siitä huolimatta mökin omistaja sanoo Filterille olevansa itse epäileväinen asian suhteen.

– Siinä on kyse psykologiasta. Olisiko hän todella pystynyt salaamaan sellaisen teon kaikki nuo vuodet.

Stig Engström teki itsemurhan vuonna 2000.

Palmen murhan tutkintaa nykyisin johtava syyttäjä Krister Petterson sanoi aiemmin tällä viikolla SVT:n Veckans brott –ohjelmassa, että viimeisen vuoden aikana tutkijat ovat tehneet useita kuulemisia ja paljon muuta tutkintaa.

– On paljon ihmisiä, joita ei tunneta ja joita emme ole aiemmin kuulleet.

33 vuoden jälkeen Petterson on yhä luottavainen.

– Me tulemme ratkaisemaan murhan, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?