Suomalaisten suosikki­kohdetta kohtasi sääkatastrofi: Sillat romahtivat ja ruskea lieju valtasi kylät – kadonnutta miestä etsitään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisten suosikki­kohdetta kohtasi sääkatastrofi: Sillat romahtivat ja ruskea lieju valtasi kylät – kadonnutta miestä etsitään

Rajut sateet ovat kurittaneet suomalaisten suosikkilomakohdetta.

26.2.2019 20:18

Merkittäviä tuhoja aiheuttaneet rankkasateet iskivät Kreetan saarelle sunnuntai-iltapäivästä. Tilanne on erityisen vaikea Hanian alueella.

Paikallismedioiden mukaan pahat maanvyörymät ovat tuhonneet moottoriteitä ja rakennuksia. Saarelta kuvatut videot näyttävät, kuinka ruskea lieju tulvii pitkin kyliä. Teille vierineet suuret kalliokivet ovat aiheuttaneet myös liikenneonnettomuuksia.

Suuria kiviä vyöryi maantielle Sisseksen kylän lähellä Kreetalla.­

Suuria vahinkoja ovat kärsineet lisäksi saaren sillat. Yksi romahtaneista silloista on historiallinen, 111-vuotias Keritis-silta. Silta oli juuri ennen romahtamistaan avattu kunnostustöiltä jälleen käyttöön, Chaniapost kertoo.

Myös Plataniassa on romahtanut useita siltoja. Tämän lisäksi kunnassa on jouduttu evakuoimaan joitakin rakennuksia. Muun muassa paikallismedia Greek city times kertoo, kuinka pelastusviranomaiset onnistuivat pelastamaan kaksi kotiinsa jumiin jäänyttä naista.

Kreikkalaismedioiden mukaan yksi mies on kateissa. Suuri etsintä- ja pelastusoperaatio käynnistettiin maanantaina sen jälkeen kun 61-vuotias maanviljelijä katosi Apokórοnasissa yrittäessään ylittää jokea.

Paikallinen asukas poistaa mutaa omistamaltaan tontilta.­

Meri Fodelen kylän lähistöllä muuttui väriltään ruskeaksi.­

Saari kärsi pahoista rankkasateista myös aiemmin helmikuussa, jolloin tulvat aiheuttivat The National Heraldin mukaan neljän ihmisen kuoleman.

Paikallismedioiden mukaan tilanne on edelleen haastava.

Kreeta on yksi suomalaisten suosikkilomakohteista ja saarella asuu myös talviaikaan suomalaisia.

Oletko paikalla? Lähetä kuva Ilta-Sanomien toimitukseen MMS-viestinä numeroon 13456, WhatsAppilla numeroon 0406609019 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@is.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?