Amazon-yhtiön Boeing 767 -rahtikone syöksyi mereen Yhdysvalloissa – kyydissä kolme ihmistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amazon-yhtiön Boeing 767 -rahtikone syöksyi mereen Yhdysvalloissa – kyydissä kolme ihmistä

Kyydissä olleiden kolmen ihmisen uskotaan kuolleen.

23.2.2019 23:23 | Päivitetty 24.2.2019 6:25

Boeing 767 -mallinen rahtikone syöksyi mereen lauantai-iltapäivänä paikallista aikaa Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa sijaitsevan Houstonin lähellä. Koneen kyydissä kerrotaan olleen kolme ihmistä.

Koneen uutisoidaan pudonneen mereen lähellä George Bushin kansainvälistä lentokenttää noin kello 12.45 iltapäivällä. Uutistoimisto Reutersin mukaan kone oli matkalla Miamista Houstoniin kun radio- ja tutkayhteydet koneeseen menetettiin noin 50 kilometrin etäisyydellä Houstonin lentokentästä.

Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen FAA kertoo, että kyseessä oli Atlas Air -lentoyhtiön operoima kone, joka kuljetti Amazon-verkkokauppayhtiön tavaraa ja oli maalattu yhtiön väreihin.

Paikallisen ABC13-kanavan haastattelussa putoamispaikalla käynyt sheriffi Brian Hawthorne kertoo nähneensä tavaraa kellumassa meressä putoamispaikalla.

– Kaikkea lakanoista naisten vaatteisiin ja pahvilaatikoihin, hän kuvailee näkyä kanavalle.

Amazon julkaisi lauantai-iltana surunvalittelunsa onnettomuudessa menehtyneiden omaisille, ja yhtiö myös kiitti pelastustöihin osallistuneita viranomaisia.

Myös Atlas Air -yhtiö vahvisti onnettomuuden julkaisemassaan tiedotteessa. Yhtiön mukaan onnettomuuden syytä selvitetään yhdessä viranomaisten kanssa.

Aeronautics Online -verkkosivusto kertoo turmakoneen olleen 27 vuoden ikäinen ja sanoo sen olleen matkustajakäytössä ennen rahtikoneeksi muuttamista.

FlightRadarin tietojen mukaan kone menetti nopeasti korkeutta ennen kuin se katosi tutkasta. Koneen kerrotaan menettäneen korkeutta lähes 1400 metriä vain yhdeksän sekunnin aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?