Suomalaista pikkupoikaa raadeltiin Thaimaassa – video: Näin kulkukoirat käyskentelevät suositulla Ao Nangin rannalla

rac

Julkaistu:

Thaimaan viranomaiset ilmoittivat ryhtyvänsä järeisiin toimiin sen jälkeen, kun kulkukoirat hyökkäsivät suositulla turistirannalla 5-vuotiaan suomalaispojan kimppuun.
Ilta-Sanomat uutisoi torstaina viisivuotiaan suomalaispojan joutuneen kulkukoirien raatelemaksi turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaassa.

Poika sai ainakin kymmenen puremaa, joista osa kohdistui kaulan alueelle. Lisäksi poika sai haavoja selkäänsä ja jalkoihinsa. Hän on sairaalahoidossa ja on saanut jäykkäkouristus- ja rabiesrokotukset.
Ikävä välikohtaus laukaisi turistien suosimassa kohteessa keskustelun kulkukoirien kohtalosta.

KameraOnen julkaisemalla yöaikaan kuvatulla videolla näkyy, kuinka kulkukoiria käyskentelee rannalla pimeällä. Videolla koirien käytös ei kuitenkaan vaikuta aggressiiviselta.

Ao Nangin hallintoon kuuluva Pankum Kittithornkul kävi sairaalassa katsomassa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta suomalaispoikaa. Hänen mukaansa alueella aiotaan ryhtyä järeisiin toimiin kulkukoirien suhteen.


– Olen määrännyt terveys- ja ympäristöviranomaiset selvittämään tilannetta ja tarkastamaan aluetta, jotta pojan kimppuun hyökänneet koirat saataisiin kiinni, hän sanoi.

Thailehti Bangkok Postin mukaan Krabin kuvernööri on antanut määräyksen kaikkien Ao Nangin rannalla vaeltelevien kulkukoirien pikaisesta siirtämisestä tuoreiden hyökkäystapausten vuoksi.
Paikalliset ovat arvioineet, että vierekkäisillä Ao Nangin ja Nopparat Tharan rannoilla elää yli kaksikymmentä kulkukoiraa, jotka alueella työskennelleet rakentajat ovat jättäneet jälkeensä.

Useat thaimediat kertoivat torstaina, että kulkukoirat olisivat hyökkäilleet rannalla aiemmin 4–8-vuotiaiden lasten kimppuun. Pankum Kittithornkulin mukaan hyökkäykset eivät ole ennen kohdistuneet turisteihin.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kulkukoirat satuttivat turisteja, mutta meidän täytyy ryhtyä ripeisiin toimiin, jotta sitä ei tapahtuisi enää Ao Nangin rannalla, joka on yksi suosituimmista turistialueista.

Suomalaispojalle sattunut tapaus ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi. Ruotsalaislehti Aftonbladet nimittäin uutisoi torstai-iltana, että kulkukoirat olivat käyneet samana päivänä ja samalla rannalla myös 3-vuotiaan ruotsalaispojan kimppuun.
Pojan isä kertoi lehdelle perheen olleen iltakävelyllä hiekkarannalla kun 3-vuotias koukistui poimimaan maasta havaitsemansa etanan. Tuolloin kulkukoiralauma alkoi lähestyä poikaa. Isän mukaan poika pelästyi tilannetta ja alkoi vapista, jolloin koirat hyökkäsivät ja purivat poikaa jalkoihin.