Aftonbladet: Koirat hyökkäsivät 3-vuotiaan ruotsalaisen kimppuun samalla rannalla, jossa 5-vuotias suomalainen raadeltiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Aftonbladet: Koirat hyökkäsivät 3-vuotiaan ruotsalaisen kimppuun samalla rannalla, jossa 5-vuotias suomalainen raadeltiin

Ao Nangin rannalla Thaimaan Krabissa on tapahtunut useita kulkukoirien hyökkäyksiä. Arkistokuva.

Julkaistu: 22.2.2019 0:38

Kulkukoirat hyökkäsivät keskiviikkona 3-vuotiaan ruotsalaispojan kimppuun täsmälleen samalla rannalla, jossa 5-vuotias suomalainen joutui koirien raatelemaksi.

Thaimaan Krabissa vapaina käyskentelevät kulkukoirat herättävät pelkoa huippusuositussa turistikohteessa.

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina viisivuotiaan suomalaispojan joutuneen kulkukoirien raatelemaksi turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaassa. Poika sai ainakin kymmenen puremaa, joista osa kohdistui kaulan alueelle. Lisäksi poika sai haavoja selkäänsä ja jalkoihinsa.

Lue lisää: Kulkukoirat raatelivat 5-vuotiasta suomalaispoikaa suositussa lomakohteessa – vakavat vammat

Raadellun pojan isä kertoi The Phuket Newsin uutisessa nähneensä yllättäen, kuinka 4–5 koiraa hyökkäsi rantaviivalle hiekkaa itsestään huuhtelemaan menneen pojan kimppuun.

Isä ja paikalliset onnistuivat hätistelemään koirat pojan luota, ja poika saatiin sairaalaan hoitoon.

– Rannalla oli ilmeisesti ollut kulkukoiria, jotka olivat tapelleet keskenään ja poika on valitettavasti ollut lähellä, jolloin joku koirista on käynyt pojan kimppuun, Konsuli Raimo Pahkasalo Suomen suurlähetystöstä Bangkokissa kertoi aamulla Ilta-Sanomille.

Lue lisää: Kulkukoirien raateleman 5-vuotiaan suomalaispojan isä thailehdelle: ”Koirat seurasivat, kun kannoin häntä pois rannalta”

Nyt ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi, että samana päivänä samaisella Ao Nangin rannalla tapahtui myös toinen koirahyökkäys, jonka kohteeksi joutui kolmevuotias ruotsalainen poika.

Pojan isä kertoo Aftonbladetille perheen olleen iltakävelyllä hiekkarannalla kun 3-vuotias koukistui poimimaan maasta havaitsemansa etanan. Tuolloin kulkukoiralauma alkoi lähestyä poikaa.

Isän mukaan poika pelästyi tilannetta ja alkoi vapista, jolloin koirat hyökkäsivät ja purivat poikaa jalkoihin.

Tilanne laukesi kun äiti nosti purrun pojan ilmaan ja koiria lähestynyt isä onnistui pelästyttämään hyökkääjät tiehensä.

Tiettävästi ruotsalaispoika ei saanut vakavia vammoja, mutta suomalaispojan tavoin hän sai hoitoa mahdollisen rabiestartunnan vuoksi.

Ao Nangin rannalla on hiljattain tapahtunut myös muita koirahyökkäyksiä. Myös niissä uhrit ovat olleet 4–8-vuotiaita lapsia.