Kulkukoirien raateleman 5-vuotiaan suomalaispojan isä thailehdelle: ”Koirat seurasivat, kun kannoin häntä pois rannalta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kulkukoirien raateleman 5-vuotiaan suomalaispojan isä thailehdelle: ”Koirat seurasivat, kun kannoin häntä pois rannalta”

Koirat hyökkäsivät 5-vuotiaan suomalaispojan kimppuun turistien suosimalla Ao Nangin rannalla keskiviikkoiltana paikallista aikaa.

Julkaistu: 21.2.2019 12:31

Lääkäreiden mukaan 5-vuotiaalle on annettu rokotteet jäykkäkouristusta ja rabiesta vastaan.

5-vuotias suomalaispoika joutui keskiviikkona kulkukoirien hyökkäyksen kohteeksi Thaimaassa. Välikohtaus tapahtui keskiviikkoiltana paikallista aikaa turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Krabilla.

Paikallinen poliisi vahvisti tapahtuneen varhain torstaiaamuna Ilta-Sanomille. IS tavoitti torstaina myös pojan isän, joka ei kuitenkaan tahtonut kommentoida asiaa.

Isä kertoi kuitenkin järkyttävästä tilanteesta lyhyesti thaimaalaisen The Phuket Newsin uutisessa, jonka mukaan poika sai vaarallisimman pureman kaulansa alueelle, kun koirat hyökkäsivät noin kello 18.30 paikallista aikaa keskiviikkona.

Isän mukaan hän oli lähdössä rannalta kahden poikansa kanssa, kun toinen heistä oli mennyt vielä rantaan huuhtomaan hiekkaa pois itsestään.

Isä sanoo lehdelle nähneensä yllättäen, että pojan kimpussa oli neljästä viiteen koiraa. Hän juoksi itse paikalle ja sai muiden ihmisten avulla hätistettyä koirat pois poikansa luota.

– Koirat seurasivat vielä silloin, kun kannoin häntä pois rannalta.

Konsuli Raimo Pahkasalo kertoi torstaiaamuna IS:lle saaneensa tietoja tapauksesta paikalliselta poliisilta.

– Rannalla oli ilmeisesti ollut kulkukoiria, jotka olivat tapelleet keskenään ja poika on valitettavasti ollut lähellä, jolloin joku koirista on käynyt pojan kimppuun, hän sanoi.

Lääkäreiden mukaan 5-vuotiaalle on annettu rokotteet jäykkäkouristusta ja rabiesta vastaan. Häntä pidetään sairaalassa tarkkailussa siltä varalta, jos ilmi tulee kuumetta tai muita infektioihin viittaavia oireita.

BBC kertoi vuosi sitten, että Thaimaassa on ryhdytty toimiin rabieksen, eli vesikauhun yleistyttyä. Hengenvaarallinen sairaus leviää eläimistä ihmisiin juuri puremien kautta. Viranomaiset kertoivat tuolloin tavoitteekseen rokottaa 10 miljoonaa koiraa ja kissaa hillitäkseen rabieksen leviämistä.

Ikävä välikohtaus on kirvoittanut Thaimaassa keskustelua kulkukoirista, sillä paikallisten tiedotusvälineiden mukana hyökkäyksiä rannalla on tapahtunut aiemminkin. Thaimediat kertovat, että myös aiemmissa hyökkäyksissä uhreina on ollut pieniä lapsia.

Myös paikallinen poliisi oli ottanut Pahkasalon mukaan koira-asian puheeksi ilmoitettuaan hyökkäyksestä suurlähetystöön.

– Poliisin mukaan tapaus on aiheuttanut sellaisen reaktion, että alueella on tarkoitus ottaa kaikki kulkukoirat kiinni, kertoi konsuli.

Hän sanoi STT:lle, että tapauksen vuoksi suurlähetystössä harkitaan, onko asia syytä ottaa huomioon Thaimaahan Suomesta saapuvien matkustusohjeissa.