Konsuli 5-vuotiaan pojan raatelusta Thaimaassa: Kulkukoirista harkinnassa varoitus matkustusohjeisiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Konsuli 5-vuotiaan pojan raatelusta Thaimaassa: Kulkukoirista harkinnassa varoitus matkustusohjeisiin

Konsulin mukaan Thaimaassa on ollut esillä, että kulkukoirat ovat joskus hyökänneet paikallisten lasten kimppuun.

Kulkukoirat kävivät keskiviikkona 5-vuotiaan suomalaispojan kimppuun turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaan Krabilla. Arkistokuva.­

21.2.2019 11:32

5-vuotias suomalaispoika joutui kulkukoirien raatelemaksi Thaimaan Krabilla, suositulla Ao Nangin rannalla keskiviikkona. Asiasta kertoivat useat thaimaalaismediat, muun muassa uutistoimisto TNA.

Medioiden mukaan poika sai kymmenkunta puremaa ja lääkärit pelkäsivät rabiestartunnan vaaraa.

Konsuli Raimo Pahkasalo kertoi IS:lle, että poliisi on kertonut tapauksesta Suomen Bangkokin suurlähetystölle. Paikallinen poliisi myös vahvisti tapauksen IS:lle.

Konsulilla ei ole tarkempaa tietoa pojan voinnista. TNA:n mukaan poika on jo paranemaan päin. IS tavoitti pojan isän, joka ei halunnut kommentoida ikävää välikohtausta.

Thaimedian mukaan hyökkäys tapahtui, kun poika oli mennyt rantaveteen pesemään pois hiekkaa lähteäkseen rannalta isänsä ja veljensä kanssa.

Paikallishallinnon edustajan mukaan Ao Nangin kulkukoirat ovat tehneet jo tätä ennen useita hyökkäyksiä. Tämän vuoksi ne siirretään pois ranta-alueelta.

”Maassa on jonkinlainen kulkukoiraongelma”

– Rannalla oli ilmeisesti ollut kulkukoiria, jotka olivat tapelleet keskenään ja poika on valitettavasti ollut lähellä, jolloin joku koirista on käynyt pojan kimppuun, Pahkasalo kertoi.

Tapaus sattui Pahkasalon tietojen mukaan noin kello 18 paikallista aikaa keskiviikkoiltana.

– Lapsi pääsi tietojemme mukaan Krabissa nopeasti sairaalahoitoon.

Pahkasalon mukaan Thaimaassa on ollut esillä, että kulkukoirat ovat joskus hyökänneet paikallisten lasten kimppuun.

– Maassa on jonkinlainen kulkukoiraongelma. Harkitsemme nyt tämän tapauksen vuoksi, onko asia syytä ottaa huomioon Thaimaahan Suomesta saapuvien matkustusohjeissa, konsuli lisäsi.

Myös paikallinen poliisi oli ottanut Pahkasalon mukaan koira-asian puheeksi tapauksen yhteydessä.

– Poliisin mukaan tapaus on aiheuttanut sellaisen reaktion, että alueella on tarkoitus ottaa kaikki kulkukoirat kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?