Konsuli 5-vuotiaan suomalaisen raatelusta: Poika vietiin nopeasti sairaalahoitoon, kulkukoirat tappelivat keskenään ennen hyökkäystä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Konsuli 5-vuotiaan suomalaisen raatelusta: Poika vietiin nopeasti sairaalahoitoon, kulkukoirat tappelivat keskenään ennen hyökkäystä

Kulkukoirat kävivät 5-vuotiaan suomalaispojan kimppuun keskiviikkona turistien suosimalla Ao Nangin rannalla. Arkistokuva.

Julkaistu: 21.2.2019 9:06

Paikallinen poliisi ilmoitti keskiviikkona sattuneesta ikävästä välikohtauksesta Suomen suurlähetystöön Bangkokiin.

Useat thaimediat kertovat, että 5-vuotias suomalaispoika sai keskiviikkona vakavia vammoja, kun joukko kulkukoiria hyökkäsi lapsen kimppuun turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaan Krabilla.

Poika sai tiedotusvälineiden mukaan kymmenkunta puremaa ja lääkärit pelkäsivät myös rabiestartunnan vaaraa.

Paikallinen poliisi vahvisti tapauksen Ilta-Sanomille puhelimitse varhain torstaiaamuna.

Konsuli Raimo Pahkasalo kertoo IS:lle, että poliisi otti asian tiimoilta yhteyttä myös Suomen suurlähetystöön Bangkokiin.

– Poliisi on soittanut meille ja kertonut tapauksesta, vahvisti Pahkasalo, jonka mukaan pojan perhe ei ole ottanut henkilökohtaisesti yhteyttä lähetystöön ikävän tapauksen tiimoilta.

– Rannalla oli ilmeisesti ollut kulkukoiria, jotka olivat tapelleet keskenään ja poika on valitettavasti ollut lähellä, jolloin joku koirista on käynyt pojan kimppuun.

Pojan tila on TNA-uutistoimiston mukaan jo paranemaan päin. Haavoja on hoidettu sairaalassa ja hänelle on annettu myös rokotteita. Lääkärit arvioivat uutistoimistolle, että vammat vaativat kolmesta viiteen päivään sairaalahoitoa.

Konsulilla ei ole tarkempaa tietoa pojan voinnista.

– Poika on viety nopeasti sairaalaan, missä häntä hoidetaan. Tarkempaa tietoa meillä ei ole hänen voinnistaan, Pahkasalo sanoo.

Thaimedioiden mukaan kulkukoirat ovat hyökkäilleet samaisella rannalla lasten kimppuun aiemminkin. Alueen edustaja sanoi TNA:lle olevansa huolestunut tapausten vaikutuksista alueen turismiin.

Myös paikallinen poliisi oli ottanut Pahkasalon mukaan koira-asian puheeksi tapauksen yhteydessä.

– Poliisin mukaan tapaus on aiheuttanut sellaisen reaktion, että alueella on tarkoitus ottaa kaikki kulkukoirat kiinni.