Kulkukoirat raatelivat 5-vuotiasta suomalaispoikaa suositussa lomakohteessa – vakavat vammat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kulkukoirat raatelivat 5-vuotiasta suomalaispoikaa suositussa lomakohteessa – vakavat vammat

Koirien hyökkäys tapahtui keskiviikkona turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaan Krabilla. Arkistokuva.

Julkaistu: 21.2.2019 7:37, Päivitetty 21.2.2019 9:11

Hyökkäys tapahtui keskiviikkona turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaassa. Paikallinen poliisi ja Suomen Bangkokin suurlähetystö vahvistivat asian IS:lle.

Useat thaimediat kertovat, että 5-vuotias suomalaispoika sai keskiviikkona vakavia vammoja, kun joukko kulkukoiria hyökkäsi lapsen kimppuun turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaan Krabilla.

Uutistoimisto TNA:n mukaan poika sai ainakin kymmenen puremaa ja hänet vietiin sairaalaan hoidettavaksi isän kannettua poikansa ambulanssiin.

Lääkäreiden mukaan poikaa on purtu ainakin kaulan alueelle. Lisäksi lääkärit pelkäävät, että poika on voinut saada rabies-tartunnan.

Rabiesvirusta kantavan eläimen, kuten koiran tai apinan, puremat voivat tartuttaa vaarallisen taudin ihmiseen. Myös eläimen syljen joutuminen rikkinäiselle iholle tai limakalvoille voi johtaa tartuntaan.

TNA:n mukaan pojan haavoja on hoidettu sairaalassa ja hänelle on annettu rokotteita. Hänen tilansa on lääkäreiden mukaan kohentunut.

Paikallinen poliisi vahvisti varhain torstaiaamuna puhelimitse Ilta-Sanomille, että tapaus on poliisin tiedossa.

Konsuli Raimo Pahkasalo Suomen Bangkokin suurlähetystöstä kertoi hieman myöhemmin torstaiaamuna Suomen aikaa, että poliisi ilmoitti tapauksesta torstaina myös lähetystöön.

– Rannalla oli ilmeisesti ollut kulkukoiria, jotka olivat tapelleet keskenään ja poika on valitettavasti ollut lähellä, jolloin joku koirista on käynyt pojan kimppuun, Pahkasalo sanoi IS:lle.

IS tavoitti myös pojan isän, mutta hän ei tahtonut kommentoida ikävää välikohtausta.

Paikallinen rantavalvoja on kertonut thaimedialle, että samaisella Ao Nangin rannalla on hiljattain tapahtunut myös muita koirahyökkäyksiä. Myös niissä uhrit ovat olleet 4–8-vuotiaita lapsia.

Myös Ao Nangin alueen edustaja Sombat Boon-eat sanoi TNA:lle, että Ao Nangin ja Nopparat Tharan rannoilla liikkuu yli 20 kulkukoiraa. Hänen mielestään koirat tulisi poistaa turistialueilta, koska turisteihinkin on kohdistunut hyökkäyksiä.