NYT:n kustantaja: Trumpin hyökkäykset lehdistöä vastaan vaarallisia ja vastuuttomia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NYT:n kustantaja: Trumpin hyökkäykset lehdistöä vastaan vaarallisia ja vastuuttomia

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hyökkäykset lehdistöä vastaan ovat vaarallisia ja vastuuttomia. Lisäksi ne saattavat rohkaista väkivaltaan toimittajia vastaan kotimaassa ja ulkomailla, sanoi New York Times -lehden kustantaja A.G. Sulzberger lausunnossaan keskiviikkona.

New York Times -lehden kustantaja A.G. Sulzberger sanoo lausunnossaan, että presidentti Donald Trumpin hyökkäykset lehdistöä vastaan ovat vaarallisia ja vastuuttomia.

20.2.2019 21:54

Sulzbergerin kommentti tuli pian sen jälkeen, kun Trump oli tviitannut: ”New York Timesin tiedottaminen on valheellista. Se on KANSAN todellinen VIHOLLINEN.”

– Sanonta ”kansan vihollinen” ei ole vain valhe, se on vaarallinen. Sillä (sanonnalla) on ruma historia, koska sitä ovat käyttäneet diktaattorit ja hirmuhallitsijat, jotka ovat pyrkineet kontrolloimaan julkista tiedotusta, Sulzberger sanoi.

– Ja on erittäin vastuutonta, että sitä esittää sellainen, jonka virka antaa hänelle valtaa taistella kansakunnan vihollisia vastaan tai vangita heitä, hän jatkoi.

Sulzberger sanoi lehtensä jatkavan raportointia puolueettomasti, oikeudenmukaisesti ja paikkansapitävästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?