Rasismista syytetty teinipoika haastoi Washington Postin oikeuteen – vaatii 250 miljoonan dollarin korvauksia

Julkaistu:

Yhdysvallat
Nuoren mukaan lehti käytti hänen mustamaalaamista hyväkseen edistääkseen Trumpin vastaista agendaansa.
16-vuotias kentuckylaispoika Nicholas Sandmann on haastanut sanomalehti Washington Postin oikeuteen ja vaatii lehdeltä 250 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia kunnialoukkauksesta.

Kanteen mukaan lehti ”otti tähtäimeensä ja kiusasi” Sandmannia edistääkseen puolueellista agendaansa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastaan, koska tämä on valkoinen, katolinen ja pukeutunut Trumpia tukevaan hattuun.

Kaikki alkoi tammikuussa verkossa levinneestä videosta, jossa punaiseen Make America Great Again -lippalakkiin pukeutunut teinipoika näyttää pilkkaavan alkuperäisväestöön kuuluvaa armeijaveteraania.

Videolla kuuluu, kuinka joukko nuoria naureskelee rumpua soittavalle miehelle.

Myöhemmin selvisi, että kyse oli Yhdysvaltain katolisen poikakoulun abortinvastaisesta mielenilmauksesta Lincolnin muistomerkin portailla, johon osallistui myös punalippalakkinen Sandmann.

Samaan aikaan portailla oli päättymässä alkuperäiskansojen joukkokokous.

Myöhemmin verkossa levisi uusia videoita, joilla näkyy, että paikalla oli myös pieni joukko juutalaisen uskon seuraajiksi ilmoittautuneita miehiä, jotka huutelivat loukkauksia molemmille osapuolille.

Sandmann kiisti rasismiväitteet, mutta juttu levisi lehden sivuilla.

Kanteen mukaan Washington Post julkaisi yhteensä seitsemän virheellistä ja halventavaa artikkelia Sandmannista.

Nyt Sandmann vaatii Washington Postilta 250 miljoonan dollarin korvaukset kunnialoukkauksesta. Rahasumma on yhtä suuri kuin se, jonka Amazonin Jeff Bezos maksoi aikanaan Wahsington Postia ostaessa.

Lehti on vastannut, että tutkii kannetta ja aikoo puolustautua voimakkaasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt