Vladimir Putin esitti verhotun uhkauksen potkuista: ”Jos joku ajattelee näin, on parasta lähteä heti”

rac

Julkaistu:

Venäjä
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti maansa poliitikkoja ja virkamiehiä tekemään kaikkensa kansan elintason parantamiseksi – tai jättämään paikkansa välittömästi.
Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää parhaillaan linjapuhettaan maansa parlamentille. Puhetta kuuntelemassa ovat parlamentin molemmat kamarit sekä muita Venäjän johtoeliitin hahmoja, kuten Venäjän ortodoksikirkon patriarkka Kirill.

Putin kertoi puheensa alussa, että tänä vuonna hän aikoo keskittyä erityisesti Venäjän sisäisiin asioihin, kuten niin sanottuihin kansallisiin projekteihin ja kansan elintason parantamiseen.

Putin kehottikin Venäjän virkamiehiä, poliitikkoja ja paikallisjohtoa tekemään kaikkensa, jotta Venäjä ei toistaisi neuvostoaikojen vanhoja virheitä kansan perustarpeiden huomioonottamisessa. Hänen mukaansa Venäjän on panostettava niin sanottuihin kansallisiin projekteihin, jotka auttavat parantamaan ihmisten elinoloja koko maassa.

Samalla Putin antoi verhotun uhkauksen, jonka mukaan uudistusten toimeenpanon kanssa hidasteleville johtajille voi tulla potkuja.

– Jos joku haluaa välttää aloitteen ja vastuun, on parempi lähteä heti, Putin muotoili.

– Ihmiset tunnistavat tekopyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden, heitä ei voi huijata, hän jatkoi.

Putin lupaili lisää tukea esimerkiksi Venäjän lapsiperheille, jotta lasten hankinta ei tarkoittaisi köyhyysloukkuun putoamista. Hänen mukaansa tukea kaivataan myös ihmisten asuntolainojen rahoitukseen ja apua niille, jotka eivät voi maksaa asuntolainojaan takaisin suunnitellussa aikataulussa esimerkiksi työttömyyden vuoksi.

Venäjällä on Putinin mukaan paljon ihmisiä, jotka joutuvat säästämään jopa lääkkeiden tai ruoan hankinnassa.

– Valtion täytyy auttaa ihmisiä, jotta he voivat päästä yli vaikeista elämäntilanteista, Putin vaati.

Hänen mukaansa Venäjän terveydenhuollon kehittämiseen tarvitaan myös erityistä huomiota.

– Rahaa täytyy löytyä, ja me tiedämme, mistä niitä voi ottaa, Putin lupasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt