Ranskan poliisi: 9-vuotiaan Maelys-tytön surmaajan nimi yhdistetty 40 ratkaisemattomaan tapaukseen

Julkaistu:

Veriteon tunnustanut entinen armeijan koirankouluttaja on jo aiemmin tunnustanut surmanneensa vuonna 2017 myös 23-vuotiaan sotilaan.
Elokuussa 2017 kesken hääjuhlan kadonneen ranskalaistytön Maelys De Araujon, 9, tapaus järkytti pahoin koko Ranskaa. Pont-de-Beauvoisinin kylässä järjestetyissä häissä perheensä kanssa vieraana olleen tytön karu kohtalo varmistui vasta helmikuussa, kun hänen jäänteensä löytyivät puoli vuotta kestäneiden etsintöjen jälkeen metsästä.

Viime kesänä poliisi paljasti, että veriteon on tunnustanut siitä alusta lähtien epäilty entinen armeijan koirankouluttaja Nordahl Lelandais, 35, voi olla sarjamurhaaja.

Lelandais oli tunnustanut maaliskuussa surmanneensa huhtikuussa 2017 kadonneen 23-vuotiaan sotilaan Arthur Noyerin, joka oli ollut tapahtumahetkellä patikoimassa.
Ranskan poliisi ilmoitti tiistaina, että Lelandaisin nimi on yhdistetty sittemmin 40 ratkaisemattomaan tapaukseen. Ne ovat tapahtuneet pääosin Rhone-Alpesin alueella. Suurin osa on katoamistapauksia ja osa kadonneista on alaikäisiä.


– Tässä vaiheessa Nordahl Lelandaisia ei kuitenkaan ole virallisesti tai laillisesti yhdistetty yhteenkään tapauksista, sanoi santarmin edustaja Jean-Philippe Lecouffe Pariisissa maanantaina, mutta ei sulkenut pois mahdollisuutta siihen, että lisää tapauksia voi tulla ilmi.

Asiasta kertovan uutistoimisto AFP:n mukaan Lecouffe ei määritellyt kovin tarkasti tapauksia, joihin mies voisi liittyä. Uutistoimiston mukaan joukossa voi kuitenkin olla vuonna 2011 elektronisen musiikin festivaaleilta läheltä Albertvillen hiihtokeskusta kadonneen miehen tapaus.

Miestä vastaan on kuitenkin kahden murhasyytteen lisäksi nostettu syytteet kahden alaikäisen pikkuserkkunsa hyväksikäytöstä.

Brittilehti Telegraph kertoi helmikuussa 2018, että Lelandaisin mahdollista osuutta selvitetään myös vuonna 2012 suurta huomiota saaneessa tapauksessa, jossa Ranskan Alpeilla murhattiin autoonsa kolme irakilais-brittiläisen perheen jäsentä sekä paikalle todennäköisesti sattumalta osunut ranskalaispyöräilijä.
AFP:n saamien tietojen mukaan tapaus ei kuitenkaan olisi niiden joukossa, joihin Lelandais voisi mahdollisesti liittyä.