Useita ihmisiä jäänyt lumivyöryn alle Sveitsissä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Vyöry tapahtui tavallisessa, merkityssä rinteessä. Pelastustyöt ovat käynnissä. Uhrien määrä on toistaiseksi epäselvä.
Sveitsissä useita ihmisiä on jäänyt lumivyöryn alle Plaine-Morten rinteessä Crans-Montanan hiihtokeskuksessa Alpeilla maan lounaisosassa. Asiasta kertoo Valais'n kantonin poliisi.

Poliisi kertoo, että pelastuspartiot ovat paikalla. Paikalla on Reutersin mukaan myös kaksi helikopteria. Lumivyöry tapahtui tänään iltapäivällä.

Poliisin on määrä pitää tiedotustilaisuus noin klo 20 Suomen aikaa.

Hiihtokeskus sijaitsee Crans-Montanan alueella noin kolmen kilometrin korkeudella. Crans-Montanan nettisivulla lumivyöryn riski oli arvioitu toiseksi alimmalle eli kakkostasolle viisiportaisella asteikolla.

Tämän päivän lumivyöry on siinä mielessä harvinainen, että se tapahtui merkityllä rinteellä. Valtaosa tuhoisista lumivyöryistä Alpeilla tapahtuu merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Paikallisen 20 Minuten -sivuston mukaan lumikerroksen paksuus on on noin kaksi metriä. Uhrien löytäminen on haastavaa, sillä merkityllä rinteellä laskevat eivät välttämättä käytä lumivyörypiippereitä.

Paikallisen median mukaan kadoksissa on mahdollisesti jopa 12 ihmistä, mutta uhreja voi olla enemmänkin. RTS-uutissivuston mukaan neljä uhria olisi saatu lumen alta esiin, mutta heidän tilastaan ei ole tarkempaa tietoa.

Sveitsin hiihtokeskuksissa on nyt tavanomaista enemmän väkeä, koska tällä viikolla koululaiset ovat talvilomalla.
Paikalla olleet hiihtäjät ovat julkaisseet kuvia lumivyörypaikalta.
Oletko paikalla? Ota yhteyttä uutiset@iltasanomat.fi tai WhatsAppissa 0406609019.