Muoviroska on arkinen näky koralliriutoilla – video todistaa yhden tavallisimmista tapauksista

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

LUONTO
Trooppisten merien korallipuutarhoihin on tunkeutunut uusi tulokas, muovi.
Meristä ei taida enää löytyä paikkaa josta muovia ei löytyisi. Videot muoviroskan pilaamista kuuluilta sukelluskohteilta ovat herättäneet huomiota viime vuosien aikana.

LUE MYÖS: Maailman merien syvimpään kohtaan sukeltanut laite tallensi pysäyttävän näyn.

Esteettisen haitan lisäksi muoviroskat aiheuttavat merenelävien ja muiden meristä elävien eläinten sairastumisia ja kuolemia.

Viime viikon torstaina Phuketin vesillä Thaimaassa kuvatulla videolla nähdään tavallinen esimerkki siitä, millaista haittaa vesissä ajelehtivat muoviroskat aiheuttavat alueen eläimille.

Videolla nähdään, kun alueella sukeltanut Nat Senmuang kiinnittää huomiota korallien välissä oudosti käyttäytyneeseen kalaan. Senmuangin päästyä lähemmäksi kalaa, hän huomasi kalan ajautuneen muovipussin sisään ja olevan jo henkitoreissaan. Kalan vapautus pinteestä oli Senmuangille helppo toimenpide ja takaisin vapauteen päässyt kala ui paikalta elinvoimaisena.

Senmuang kertoo nähneenä Thaimaan lähivesillä paljon eläimiä, jotka ovat altistuneet tai kuolleet muoviroskan takia.

- Paikallisena olen nähnyt kuinka saasteet ovat lisääntyneet kotimaisen ja ulkomaisen turismin myötä. Roskista tulee yhä vain pahempi uhka meriluonnolle. Haluaisin, että kaikki ottaisivat luonnon huomioon, eivätkä jättäisi roskia rannoille, vaan laittaisivat roskat roskakoreihin. Jos emme muuta elintapojamme, nämä kaikki kauniit eläimet kuolevat sukupuuttoon, Senmuang tuskailee tilannetta.

Lue myös:

Tutkijat löysivät hylkeen ulosteesta toimivan usb-tikun – omistaja oli tallentanut sille tämän videon

Indonesiassa muovijätteet täyttävät joen – ”Jätteet eivät näytä loppuvan koskaan”