VG: Israelilainen Tinder-huijari petkutti kasoittain rahaa useilta naisilta – uhrien joukossa myös suomalaisia

Julkaistu:

Mies esiintyi tiettävästi timanttimogulin poikana ja piti yllä äveriästä elämäntyyliä naisilta huijaamillaan rahoilla.
Israelilaismiehen uskotaan huijanneen lukuisia naisia, joihin hän on ottanut yhteyttä ensin deittisovellus Tinderissä. Miehen uskotaan esittäneen naisille elävänsä leveää elämää, johon kuului esimerkiksi yksityislentokoneita ja luksushotelleja.

Laajan selvityksen aiheesta tehnyt norjalaislehti VG kertoo miehen lainanneen Tinderissä tapaamiltaan naisilta suuria summia rahaa ennen kuin katosi rahojen kanssa. Ylellisiä kokemuksia uusille uhreille mies tarjosi siis edellisiltä uhreiltaan huijaamilla rahoilla.

Norjalaislehden mukaan uhrien joukossa on myös kolme suomalaisnaista, jotka joutuivat huijausten uhreiksi vuonna 2015. Uhreja on lisäksi ainakin Norjasta ja Ruotsista.

Mies esiintyi israelilaisen Haaretzin tietojen mukaan venäläissyntyisen timanttimogulin Lev Levievin poikana. Lehti kertoo, että naisille nimellä Simon Leviev esiintynyt mies olisi kärsinyt Suomessa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen huijattuaan kolmea suomalaisnaista.
Yksi norjalaisista uhreista, Cecile Fjellhøy, 32, näytti miehen kanssa vaihtamiaan viestejä VG:lle. Pari viestitteli useiden viikkojen ajan päivittäin. Pariskunta tapasi toisiaan Lontoossa, Oslossa ja Amsterdamissa ja nainen uskoi heidän seurustelevan.

Nainen uskoi turvamiesten kanssa liikkuvan poikaystävänsä turvallisuuden olevan uhattuna. Pian mies huijasi naisen lainaamaan hänelle yhteensä 500 000 Yhdysvaltain dollaria. Nainen lainasi rahat useista eri pankeista ja uskoi saavansa ne takaisin.

– Jos on valmis lentämään yksityiskoneella Osloon, luulisi, että on rahaa maksaa velat takaisin, Fjellhøy sanoo lehdelle.
Yhteys katkesi ja nainen teki ilmoituksen huijarista sekä Englannissa että Norjassa, kun mies ei siirtänyt takaisin hänelle lainattuja rahasummia. Seurauksena nainen joutui muun muassa myymään Oslossa sijaitsevan asuntonsa.

Israelin poliisista kerrotaan VG:lle, että miestä on kotimaassaan syytetty varkaudesta, väärennöksistä ja petoksista vuonna 2011. Tämä ei kuitenkaan saapunut oikeuteen, vaan pakeni syytteitä Eurooppaan.

Mies on yhä vapaalla jalalla. VG:n mukaan poliisi ei ole aloittanut tutkintaa tapauksesta. Israelin poliisi sen sijaan etsii häntä ja miestä epäillään petoksista Ruotsissa, Englannissa ja Norjassa.

Norjalaislehti pääsi epäillyn huijarin jäljille Saksan Münchenissä, kun niin ikään huijatuksi joutunut ruotsalaisnainen sopi tapaamisesta hänen kanssaan. Lehti ei kuitenkaan päässyt haastattelemaan miestä.