Trumpin ehdokas peruu tarjouksensa ryhtyä Yhdysvaltain YK-lähettilääksi

Julkaistu:

Yhdysvallat
Heather Nauert perustelee päätöstään perhesyillä.
Fox-televisiokanavan entinen uutisankkuri ja ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert peruu tarjouksensa ryhtyä Yhdysvaltain YK-lähettilääksi. Hän perustelee asiaa perhesyillä.

Hän sanoo, että kaksi edellistä kuukautta ovat olleet hänen perheelleen uuvuttavia ja perheen kannalta on parasta, että hän peruu tarjouksensa.

Washington Postin mukaan Nauertin aviomies ja lapset jäivät asumaan New Yorkiin, kun hän aloitti työskentelyn Washingtonissa. Lehden mukaan Nauertin ei odoteta palaavan Valkoisen talon tiedottajaksi.

Nauertin valinnalla YK-tehtävään oli jo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin siunaus. Nimitystä ei kuitenkaan koskaan ehditty viemään senaattiin vahvistettavaksi.


Nauert sanoo tiedotteessa olevansa kiitollinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille ja ulkoministeri Mike Pompeolle siitä luottamuksesta, jonka he antoivat harkitessaan häntä tehtävään.

Nauertin oli tarkoitus korvata Nikki Haley, joka ilmoitti erostaan lokakuussa. Haley ei ole kertonut syytä erolleen.

Ulkoministeri Mike Pompeo sanoo kunnioittavansa Nauertin päätöstä.

Nauert on ehtinyt toimia ulkoministeriössä jo kahden ulkoministerin eli Rex Tillersonin ja Pompeon alaisuudessa. Muuten hänellä ei ole ulkopoliittista kokemusta. Myös Haley oli lähes täysin vailla ulkopoliittista kokemusta tultuaan nimitetyksi lähettilääksi.

Ulkoministeriö aikoo Guardianin mukaan ilmoittavansa uudesta ehdokkaasta pian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt