Poliisi julkaisi kuvat: Yhdysvaltain kenties pahin sarja­murhaaja teki piirroksia naisista – mallien kohtalo saattoi olla julma

Julkaistu:

Samuel Littlen, 78, uskotaan kuuluvan Yhdysvaltain historian pahimpiin sarjamurhaajiin.
Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on julkaissut sarjamurhaajaksi epäillyn Samuel Littlen, 78, piirroksia tämän väitetyistä uhreista. Poliisi julkaisee piirrokset, jotta mahdolliset uhrit voidaan tunnistaa. Little on tunnistanut surmanneensa kymmeniä naisia ympäri Yhdysvaltoja vuosina1970–2005.

Poliisi on myös kertonut lisätietoja Littlestä, jonka epäillään kuuluvan Yhdysvaltojen historian eniten surmia tehneisiin sarjamurhaajiin.


Littlen ensimmäinen kohtaaminen virkavallan kanssa tapahtui jo vuonna 1956 ja sen jälkeen hänet on pidätetty muun muassa näpistelystä, petoksesta, huumerikoksista ja murtautumisista epäiltynä. Poliisin mukaan miehen epäiltyihin rikoksiin on aina liittynyt ”synkkä, väkivaltainen juonne”.
1980-luvun alkupuolella Littleä epäiltiin naisten surmista Mississippissä ja Floridassa, mutta hän välttyi lopulta syytteiltä Mississippissä ja tuomiolta Floridassa. Little oli kuitenkin jo istunut vankilassa naisen pahoinpitelystä Missourissa ja naisen pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta San Diegossa.

Vuonna 2012 Little pidätettiin Kentuckyssä kodittomien asuntolassa ja luovutettiin Kaliforniaan, jossa hän oli etsintäkuulutettuna huumerikoksesta. Kun Little oli vangittuna, Los Angelesin poliisi yhdisti hänen dna:nsa kolmeen selvittämättömään murhan vuosina 1987–1989. Little tuomittiin murhista vuonna 2014 ja sai kolme peräkkäistä elinkautistuomiota ilman mahdollisuutta hakea ehdonalaiseen vapauteen.


Los Angelesin poliisi pyysi FBI:ta selvittämään Littlen taustan. FBI löysi huolestuttavan sarjan selvittämättömiä murhia, joihin Little saattoi liittyä.

FBI pystyi yhdistämään Texasissa vuonna 1994 tapahtuneen murhan selkeästi Littleen, jolloin texasilaista poliisia pyydettiin FBI:n mukaan kuulustelemaan miestä. Little päätyi tunnustamaan paitsi Texasissa tapahtuneen murhan, myös kymmeniä muita.

Yhteensä Little on tunnustanut 90 murhaa. Toistaiseksi poliisi on kyennyt varmistamaan hänen yhteytensä 34 murhaan. Useita Littlen tunnustuksia selvitetään parhaillaan.

FBI:n mukaan Little muistaa uhreistaan ja murhista paljon.

– Hän muistaa missä oli, mitä autoa hän ajoi. Hän piirtää kuvia useista naisista, jotka tappoi. Hän ei ole yhtä luotettava, mitä tulee päivämäärien muistamiseen.
Koska Little ei muista kunnolla päivämääriä, uhrien tunnistaminen on ollut hankalaa. Lisäksi moni murhista on tapahtunut 1970-luvulla ja 1980-luvulla ennen dna-tunnistamisen yleistymistä.

Uhrien tunnistamista on vaikeuttanut myös se, että Little surmasi yleensä haavoittuvaisessa asemassa olleita naisia kuten prostituoituja ja huumeriippuvaisia. Little, joka oli aikoinaan nyrkkeillyt, löi yleensä uhrinsa tajuttomaksi ennen kuin kuristi heidät. Koska uhreista ei löytynyt puukotuksen tai ampumisen jälkiä, moni tapauksista todettiin onnettomuudeksi, yliannostukseksi tai luonnolliseksi kuolemaksi.

Little eli kiertolaiselämää ja saattoi ajaa parissa päivässä New Jerseystä itärannikolta Kaliforniaan länsirannikolle, minkä takia häntä ei aiemmin osattu yhdistää useisiin selvittämättömiin kuolemiin.

Huonosta terveydestä kärsivä Little istuu loppuelämänsä vankilassa Texasissa. Häntä kuulustelee lähes päivittäin sama texasilaispoliisi, jolle Little surmat lopulta tunnisti. Tarkoituksena on tunnistaa kaikki hänen uhrinsa.