Putin esitteli laskettelutaitojaan Lukashenkon kanssa – spekulointi maiden yhdistymisestä jatkuu

rac

Julkaistu:

Venäjä
Venäjän presidentti Vladimir Putin esitteli nyt laskettelutaitojaan olympiarinteillä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin esitteli laskettelutaitojaan Sotshissa keskiviikkona yhdessä Valko-Venäjän presidentin Alexander Lukashenkon ja tämän pojan Nikolain kanssa.

Punaiseen lasketteluasuun pukeutunut Putin, 66, laski alas Krasnaja Poljanan rinteitä, jossa nähtiin vuoden 2014 talviolympialaiset.


Lukashenko saapui keskiviikkona Venäjälle kolmipäiväiselle työvierailulle. Kyseessä on presidenttien kolmas tapaaminen joulukuun lopun jälkeen.

Ennen rinnehissiin nousuaan olivat presidentit keskustelleet maiden suhteiden tiivistämisestä entisestään.


Jo kuukausien ajan on esitetty spekulointia Moskovan mahdollisesta painostuksesta Valko-Venäjää kohtaan lähentää maita ja jopa aikeena lopulta sulautua yhdeksi valtioksi.

Tapaamisesta annetun tiedotteen mukaan maiden johtajat ylistivät tiiviitä siteitään ja kiistivät tiedot viimeaikaisista jännitteistä.

– Tiedän, että on ollut ongelmia, kuten ystävien kesken joskus tapahtuu. Toivon, että nämä ongelmat ratkaistaan kuten aiemmin, Putin totesi.

Lukashenkon vastaus oli sopuisa: ”Valko-Venäjän ja Venäjän välit ovat järkähtämättömät huolimatta mitä on väitetty”.


Joulukuussa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev oli kertonut Moskovan olevan valmis tiivistämään yhteyttään Valko-Venäjään, muun muassa yhteisen valuutan, tullauksen ja oikeuslaitoksen avulla.

Vuonna 2024 neljännen presidenttikautensa päättävää Putinia on jopa arveltu uuden ”yhdistyneen” valtion johtoon ja näin mahdollistavan jatkonsa vallassa. Kreml on kuitenkin kiistänyt arvailut.

Venäjä on Valko-Venäjän lähin liittolainen ja maat on muodostaneet nimellisen ”unionin”, jolla on läheistä kauppa- ja talousyhteistyötä.

Kiistaa sen sijaan on ollut muun muassa energian hinnoista sekä tuontitulleista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt