ITV: Lipsauttiko Mayn neuvottelija baarissa totuuden pääministerin brexit-strategiasta? ”Pitää saada heidät uskomaan...”

Julkaistu: , Päivitetty:

Brexit-neuvottelija Olly Robbins jutteli kovaan ääneen brexitistä hotellin baarissa, ITV:n toimittaja kertoo.
Britannian pääministeri Theresa May pyrkii parhaillaan neuvottelemaan Euroopan unionin kanssa muutoksista brexit-sopimukseen. May on usein toistanut, että sopimus on paras mahdollinen ja, mikäli parlamentti ei hyväksy eroa sopimuksessa linjatuin ehdoin, Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta 29. maaliskuuta.

ITV:n toimittaja kuitenkin kuuli Mayn brexit-neuvottelijan Olly Robbinsin keskustelevan hotellin baarissa Brysselissä, että hallitus saattaisi olla valmis lykkäämään brexitiä.

– Pitää saada heidät uskomaan, että maaliskuun lopun alkavalla viikolla...pidennys (neuvotteluaikaan) on mahdollinen, mutta, jos he eivät äänestä sopimuksen puolesta, jatkoaika on pitkä.

Robbins sanoi uskovansa, että mahdollisuus brexitin lykkäämisestä saattaisi vaikuttaa kansanedustajien mielipiteeseen.

Toimittajan mukaan Robbins myös vaikutti vahvistavan, että hallituksen alkuperäinen suunnitelma backstopin suhteen oli, että se muodostaisi väliaikaisen ”sillan” pitkäaikaiseen kauppasuhteeseen.

ITV:n toimittaja kertoi Robbinsin keskustelleen kahden kollegan kanssa brexitistä kovaan ääneen. Toimittaja sanoi kuulleensa suuria osia keskustelusta, muttei aivan kaikkea.

Britannian brexit-ministeri Steve Barclay ei suostunut kommentoimaan Robbinsin sanomaksi väitettyä. Hän kuitenkin sanoi Mayn olevan sitoutunut viemään Britannia ulos EU:sta.

– Ei ole kenenkään etujen mukaista hankkia jatkoaikaa ilman mitään selvyyttä, Barclay kommentoi BBC:n radiokanavalle Reutersin mukaan.

Robbins ei ole kommentoinut julkisuudessa ITV:n toimittajan väitteitä.Artikkelin kuvateksti korjattu 13.2.2019 kello 17.11. Kuvatekstissä virheellisesti esitettiin, että Britannia jättäisi EU:n 29. marrakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt