Venäjän Lavrov varoittaa USA:ta puuttumasta Venezuelan tilanteeseen

Julkaistu:

Presidentti Maduro on säilyttänyt Venäjän tuen.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov varoittaa Yhdysvaltoja puuttumasta Venezuelan sisäisiin asioihin sotilaallisesti tai millään muullakaan tavalla.

Lavrov suuntasi sanansa Yhdysvaltain ulkoministerille Mike Pompeolle.

– Lavrov varoitti puuttumasta mitenkään Venezuelan sisäisiin asioihin, myöskään sotilaallisesti, mitä Washington on uhannut ja mikä on kansainvälisen oikeuden vastaista, Venäjän ulkoministeriön tiedotteessa sanottiin.

– Hän on valmis keskustelemaan Venezuelan tilanteesta YK:n periaatteiden mukaisesti.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi aiemmin tässä kuussa, että sotilaallinen väliintulo on yksi vaihtoehto Venezuelan kriisin ratkaisemiseksi.

Yhdysvallat ja kymmenet muut maat ovat tunnustaneet Venezuelan parlamentin puhemiehen Juan Guaidon maan väliaikaiseksi presidentiksi. Venäjä taas tukee Venezuelan presidenttiä Nicolas Maduroa, jonka takana on pysynyt myös Venezuelan armeijan johto.

Maduro ei ole suostunut päästämään maahan Yhdysvaltain lähettämää humanitaarista apua ja on kiistänyt, että maassa olisi humanitaarista kriisiä. Guaido lupasi tiistaina, että apu päästetään maahan 23. helmikuuta Maduron vastustuksesta huolimatta. Hän on vedonnut armeijaan, jotta Kolumbian puolelle kerääntyneet avustustarvikkeet päästettäisiin rajan yli Venezuelaan.