Ulkomaat

Demokraatit ja republikaanit sopuun hallinnon sulun välttämiseksi – Trump saamassa muuriinsa vain 1,4 miljardia

Julkaistu:

Sopu edellyttää vielä presidentti Trumpin hyväksyntää.
Yhdysvalloissa demokraatit ja republikaanit ovat päässeet alustavaan sopuun rajaturvallisuudesta liittovaltion hallinnon osittaisen sulun välttämiseksi, uutisoivat maan viestimet. Asiasta kertoo muun muassa Washington Post, joka perustaa tietonsa johtaviin poliitikkolähteisiin.

Myös New York Times kertoo, että edustajainhuoneen ja senaatin johtavat neuvottelulähteet ovat viestittäneet alustavasta sovusta.

Sopu on sinetöimättä, sillä se edellyttää presidentti Donald Trumpin hyväksyntää. Valkoinen talo ei heti kommentoinut uutisia.

Washington Postin mukaan sopimus ohjaisi raja-aitoihin noin 1,4 miljardia dollaria, kun presidentti Trump on vaatinut muurin rakentamiseen 5,7 miljardin dollarin rahoitusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiemmin neuvottelujen kerrottiin jumittuneen erimielisyyksiin siirtolaisten pidätyskeskuksista. Demokraatit ovat pyrkineet rajoittamaan pidätyskeskusten kokoa ja siirtolaisten pidätysten määrää. Washington Postin mukaan demokraatit ovat perääntyneet vaatimuksistaan.

Neuvottelulähteiden mukaan sopu turvaisi liittovaltion hallinnon rahoituksen syyskuun loppuun saakka.

Neuvottelijoiden aika on käynyt vähiin, sillä osa liittovaltion hallinnon rahoituksesta erääntyy perjantaina.

Edellinen hallinnon sulku kesti viisi viikkoa ja jätti noin 800 000 liittovaltion hallinnon työntekijää ilman palkkaa. Kriisiä lievitettiin tammikuussa aikalisällä, kun Trump perääntyi hetkeksi muurivaatimuksestaan, jotta hallinnon rahoitus saatiin väliaikaisesti turvattua.