Ulkomaat

Kohu Indonesiassa: Poliisi käytti käärmettä kuulusteluissa – video ei herkimmille

rac

Julkaistu:

Indonesia
Indonesian poliisi pyysi anteeksi tapausta, jossa poliisit ripusivat elävän käärmeen epäillyn kaulan ympärille saadakseen tämän tunnustamaan rikoksen.
Sosiaalisessa mediassa levinneessä videossa kännyköiden varastamisesta epäilty mies huutaa pelosta, kun poliisi työntää elävää käärmettä lähelle hänen kasvoja. Yksi poliiseista käskee miehen avata silmät ja uhkaa laittaa käärmeen miehen suuhun ja housuihin.

Tapaus sattui 15. tammikuuta Jayawijayassa Indonesian Papuassa.

Papuan poliisin tiedottaja Ahmad Musthofa Kamal kertoi, että tapausta tutkitaan ja lupasi seurauksia tekijöille, jos lakia tai säädöksiä on rikottu. Jayawijayan poliisipäällikkö myös pyysi asiaa anteeksi.

Video lähti leviämään netissä, kun ihmisoikeusjuristi Veronica Koman jakoi sen Twitterissä. Hän kertoi The Telegraph -lehdelle, että käytäntö ei ole harvinainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Monet länsipapualaiset, jotka ovat olleet vankilassa poliittisista syistä tietävät, että poliisi ja armeija ovat käyttäneet käärmeitä pitkään.

Papua ja Länsi-Papua ovat olleet Indonesian provinsseja vuodesta 1969 lähtien. Alueilla on separatistiryhmiä, jotka ajavat alueiden itsenäisyyttä. Raportit viranomaisten ihmisoikeusrikkomuksista ovat alueilla yleisiä.