Ulkomaat

Kuka vuoti Jeff Bezosin intiimit viestit? Syyttävä sormi osoittaa miljardöörin salarakkaan veljeen

Julkaistu:

Lehtiväitteiden mukaan pr-johtaja Michael Sanchez olisi antanut tekstiviestit tabloidilehdelle. Väitteitä ei ole kuitenkaan virallisesti vahvistettu.
Spekulaatiot Yhdysvalloissa kiihtyvät: kuka vuoti Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezosin ja tämän salarakkaan, tv-ankkuri Lauren Sanchezin, väliset intiimit viestit? The Daily Beastin useiden lähteiden mukaan tekstiviestit olisivat päätyneet tabloidilehti National Enquirerille Sanchezin Michael-veljen kautta.
Lehti uutisoi jo aiemmin, että Bezosin palkkaama turvallisuuskonsultti Gavin de Becker kertoi tutkivansa Michael Sanchezin osuutta vuodossa.

– Michael Sanchez on ollut niiden ihmisten joukossa, joiden kanssa olemme puhuneet ja joita tarkastelemme, de Becker sanoi tammikuun lopussa.

De Becker sanoi myös, että vuodolla näyttää olevan poliittiset motiivit. Hän ei kuitenkaan ole kertonut julkisuudessa, mihin lopputulokseen sittemmin päättynyt tutkinta päätyi.


The Daily Beastin näkemien asiakirjojen mukaan Michael Sanchez uskoi ”presidentti (Donald) Trumpin olevan tietoinen ja arvostavan” sitä, että National Enquirer jatkoi Bezosin suhdesopasta kirjoittelua. Sanchez kuuluu Trumpin kannattajiin ja hänellä on yhteyksiä Trumpin tuttavapiiriin kuuluneisiin henkilöihin kuten republikaanivaikuttaja Roger Stoneen ja Trumpin entiseen neuvonantajaan Carter Pageen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

The Washington Postin mukaan pr-johtajana Kaliforniassa työskentelevä Michael Sanchez on läheinen National Enquirerin kustantajan, American Media Inc. (AMI) -nimeä kantavan emoyhtiön toimitusjohtajan David Peckerin kanssa. Myös Pecker kuuluu Trumpin tuttavapiiriin.

The Daily Beastin mukaan kukaan lehden lähteistä ei ole antanut ymmärtää, että Michael Sanchez olisi hakkeroinut siskonsa puhelimen. AMI on lausunnossa kiistänyt saaneensa tekstiviestit laittomia keinoja käyttäen.

Peckerin asianajaja Elkan Abramowitz ei suostunut ABC Newsin haastattelussa nimeämään tabloidilehden lähdettä.

– Tarinan antoi National Enquirerille luotettava lähde, joka oli antanut lehdelle tietoja seitsemän vuoden ajan ennen tätä. Kyseessä oli lähde, jonka sekä Bezos että neiti Sanchez tuntevat hyvin.

Bezos ja hänen vaimonsa MacKenzie kertoivat yhteisessä ilmoituksessaan eroavansa 25 avioliittovuoden jälkeen 9. tammikuuta. Tabloidilehti National Enquirer oli vain pari päivää aiemmin ilmoittanut Bezosille julkaisevansa paljastusjutun miljardööristä ja hänen salasuhteestaan tv-ankkuriin.


Viime viikolla Bezos kirjoitti blogitekstissä National Enquirerin ja tämän kustantajan yrittäneen kiristää häntä arkaluontoisilla kuvilla. Bezosin mukaan häntä vaadittiin antamaan lausunto, jonka mukaan tekstiviestivuodolla ja National Enquirerin artikkeleilla hänestä ei ollut poliittista motiivia. Bezos julkaisi väitteidensä tueksi sähköpostiviestejä, joita kertoi saaneensa AMI:n edustajilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt