Ulkomaat

Senaattorilta viiltävä kuitti häntä ivanneelle Trumpille – ”Ei välttämättä ole enää vapaana vuonna 2020”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Senaattori Elizabeth Warren vastasi presidentti Donald Trumpin irvailuun.
Kaapelikanava CNN:n mukaan Iowan osavaltiossa kannattajilleen puhunut Warren sivalsi poikkeuksellisen kovasanaisesti Trumpia, joka oli edellispäivänä ilkkunut tämän ehdokkuutta ja joidenkin mielestä viitannut asiattomasti 1800-luvulla tapahtuneeseen intiaanien pakkosiirtoon ja kuolemiin.

– Kun pääsemme vuoteen 2020, niin Donald Trump ei välttämättä enää edes ole presidentti, Warren sanoi.

– Itse asiassa hän ei välttämättä ole edes vapaa ihminen, hän jatkoi, viitaten erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamaan Venäjä-tutkintaan, joka on tuonut syytteitä ja vankeustuomioita useille Trumpin lähipiiriin kuuluneille ja tämän vaalikampanjassa työskennelleille.

Aiemmin suoraan Trumpia vastaan hyökkäämistä vältellyt Warren viittasi myös kongressin tekemiin selvityksiin Trumpin toimista. Marraskuun välivaalien jälkeen edustajainhuoneen enemmistön voittaneet demokraatit ovat parhaillaan kiihdyttämässä Trumpiin liittyviä selvityksiään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oikeasti, kuinka monta tutkintaa nyt on meneillään? Kyse ei ole enää pelkästä Muellerin tutkinnasta. Niitä on joka puolella ja kyse on vakavista tutkimuksista, joten katsotaan mitä tapahtuu, hän totesi.

Massachusettsin osavaltion senaattorina toimiva Warren ilmoittautui lauantaina virallisesti mukaan demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi vuonna 2020 pidettäviin presidentinvaaleihin. Warren on ollut viime kuukausina otsikoissa lähinnä liittyen kohuun, joka syntyi hänen omasta syntyperästään.

Warren on vuosikymmenten ajan kertonut polveutuvansa osittain Amerikan alkuperäisasukkaista, perustaen tietonsa vanhaan sukukertomukseen. Trump on ottanut tavakseen pilkata Warrenin väitettyä taustaa kutsumalla tätä Pocahontasiksi 1500-1600-lukujen vaihteessa eläneen intiaanipäällikön tyttären mukaan.

Viime vuoden lopussa Warren teetätti dna-testin, jonka mukaan hänen yhteytensä alkuperäiskansoihin on hyvin kaukainen. Testin tulos paitsi riemastutti Trumpia ja muita republikaaneja, myös suututti alkuperäiskansojen edustajia, joilta Warren joutui pyytämään anteeksi.