Ulkomaat

Saudi-Arabian mukaan sillä ole vieläkään tietoa toimittaja Khashoggin ruumiin olinpaikasta – ex-ulkoministeri: ”Uskon, että lopulta saamme totuuden selville”

Julkaistu:

Saudi-Arabian entinen ulkoministeri vakuutti yhdysvaltalaisen tv-kanavan haastattelussa, että kruununprinssi Mohammed bin Salman ei määrännyt toimittaja Jamal Khashoggia murhattavaksi.
Saudi-Arabian viranomaiset eivät edelleenkään omien sanojensa mukaan tiedä, missä murhatun toimittajan Jamal Khashoggin ruumis on, maan entinen ulkoministeri kertoi sunnuntaina televisiohaastattelussa.

– Tutkimme monia erilaisia mahdollisuuksia, ja olemme kysyneet, mitä ruumiille tapahtui. Uskon, että lopulta saamme totuuden selville, sanoi ex-ulkoministeri, nykyinen diplomaatti Adel al-Jubeir amerikkalaisen CBS-kanavan haastattelussa.

New York Times kertoi perjantaina, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelulla CIA:lla on hallussaan telekuuntelun avulla saatuja tietoja vuodelta 2017, joiden mukaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman kertoi tapattavansa Khashoggin, jos tämä ei palaa Saudi-Arabiaan.

– En kommentoi nimettömiin lähteisiin perustuvia tietoja. Kruununprinssi ei määrännyt murhaa, Jubeir vakuutti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian lähetystössä Istanbulissa lokakuussa.

Juttua korjattu kello 23.53. Adel al-Jubeir on Saudi-Arabian entinen, ei nykyinen ulkoministeri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt