Ulkomaat

Matkalaukusta murhattuna löytynyt Valerie, 24, kertoi äidilleen ahdistuksesta ennen kuolemaansa – ”Hän pelkäsi henkensä edestä”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Ainakin kolme poliisilaitosta osallistuu newyorkilaisnaisen murhan tutkintaan. Yhtään epäiltyä ei ole kuitenkaan toistaiseksi nimetty.
Yhdysvaltain Connecticutissa sijaitsevan Greenwichin kaupungin alueella liikkuneet tietyöntekijät löysivät viime tiistaina tienvarresta naisen ruumiin, joka oli suljettu punaiseen matkalaukkuun. Muutaman päivän kuluttua viranomaiset kertoivat, että kyseessä oli New Yorkissa kadonneeksi ilmoitettu Valerie Reyes, 24.

Tapausta tutkitaan henkirikoksena. Kädet ja jalat sidottuina löytyneen naisen kuolinsyytä ei ole vielä saatu selville, vaikkakin viranomaiset ovat kertoneet löytäneensä useita todisteita tapaukseen liittyen.

Reyes oli nähty viimeisen kerran elossa viikkoa ennen ruumiinsa löytymistä. New Yorkin poliisin julkaisemassa katoamisilmoituksessa hänen kerrottiin kärsivän ahdistuksesta ja masennuksesta.

Reyesin äiti kertoi Connecticutissa toimivalle WABC-tv-kanavalle viimeisestä keskustelustaan tyttärensä kanssa. Äidin mukaan tytär pelkäsi jotakin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän oli hyvin peloissaan, hyvin kauhuissaan. Hän pelkäsi henkensä edestä, äiti Norma Sanchez sanoi.


CNN:n mukaan Reyes oli asunut jonkin aikaa New Yorkin New Rochellen kaupunginosassa sijaitsevassa kellariasunnossa. Äiti kertoi tyttärensä ahdistuksen lisääntyneen sen jälkeen, kun tämän entinen poikaystävä oli muuttanut pois asunnosta edellisellä viikolla.

Reyes ei kuitenkaan kertonut äidilleen tarkemmin, mitä tai ketä hän pelkäsi. Hän kertoi saavansa ahdistuskohtauksia ja tuntevansa olonsa vainoharhaiseksi.

– Hän mainitsi: ”Pelkään, että joku aikoo murhata minut”, kuten ne naiset, joiden murhista hän oli kuullut. Ja sitten hänen tarinansa päättyi tällä tavoin, Sanchez sanoi.

”Ajattelimme hänen hakevan apua”

Reyes kävi kuitenkin töissä kirjakaupassa, jossa hän oli työskennellyt viimeisten kahden ja puolen vuoden ajan. Siellä hänet myös nähtiin viimeisen kerran.

– Toivoimme, että hän tulisi takaisin. Siinä kaikki, minkä tiesimme. Ajattelimme hänen hakevan apua, jos hän oli kaupungissa, Reyesin serkku Angelica Reyes kertoi naisen muistoksi järjestetyssä tilaisuudessa keskiviikkona.
  • Kuvaa ruumiin löytöpaikalta on nähtävissä alla olevalla videolla.

CNN:n mukaan ainakin kolme poliisilaitosta osallistuu tapauksen tutkintaan, mutta yhtäkään epäiltyä ei ole toistaiseksi nimetty. Yksi Reyesin löytäneistä työmiehistä on siirretty sivuun tehtävistään, sillä hän otti naisen ruumiista kuvia, joita hän levitti eteenpäin.

– Uhri oli tytär, sisar ja serkku perheessä, joka kärsii koettuaan valtavan menetyksen. Tämän työntekijän ajattelematon ja tunteeton käytös on anteeksiantamatonta, Greenwichin kaupungin edustaja Peter J. Tesei kertoi julkaisemassaan lausunnossa.

Suoja-asuihin pukeutuneiden poliisin tutkijoiden kerrottiin viettäneen perjantaina useita tunteja Reyesin asunnossa New Rochellessa perjantaina. Naiselle ruumiinavauksen tehneen oikeuslääkärin raportin valmistuminen saattaa viedä viikkokausia.